Recepty

Vyberte si z 1388 receptů

23 srpna., 2023
Moučníky pečené

Nektarinkový dort s želé

Také si rádi dáváte ke kávě nebo čaji něco dobrého na zub? Pojďte se s námi pustit do přípravy úžasně dobrého nektarinkového dortu s želé. Na nektarinkový dort s želé si připravíme: Na těsto: 3 vejce, 120 g cukru, 1 balíček vanilkového či vanilínového cukru a 150 g polohrubé mouky. Na krém: 1 pudingový prášek s vanilkovou příchutí, 300 ml čerstvého polotučného mléka, 40 g moučkového cukru, 1 balíček vanilkového či vanilínového cukru a 70 g změklého másla. A navrch: 300 g nektarinek, 1 balíček čirého želé Dr. Oetker, 1/2 litru vody a 2 až 3 lžíce cukru.
Číst dále »
22 srpna., 2023

Krupicová kaše s ovocem

Krupicovou kaši nemusíme podávat jen s kakaem a skořicí – taková krupicová kaše s ovocem je totiž také skvělá dobrota. A když ji na závěr ještě krátce zapečete v troubě, bude z ní dokonalá delikatesa! Na krupicovou kaši s ovocem si připravíme: 2 hrnky mléka, 4 zarovnané lžíce dětské krupičky Babyland, špetku soli, 2 lžíce másla, sladidlo (cukr, med…) a ovoce podle chuti (teď v zimě klidně mražené, které jsme si v létě připravili z přebytků na zahrádce).
Číst dále »
21 srpna., 2023
Omáčky a dresinky

Řecká omáčka tzatziki

1 salátová okurka, 300 g bílého jogurtu (nejlépe řeckého), svazek čerstvého kopru, 4 stroužky česneku, 2 lžičky citronové šťávy, 1 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, čerstvé zelené bylinky na ozdobu
Číst dále »
21 srpna., 2023
Drůbež

Kuřecí křídla na pomerančích

Zázvor je zdrojem řady tělu prospěšných vitamínů: A, B1, B2, C, E, i minerálních látek jako sodík, hořčík, fosfor, draslík, vápník či železo. Pokud budete zázvor pravidelně používat, podpoříte tím své trávení. Pomáhá také při rýmě a nachlazení a je prevencí rakoviny. Na kuřecí křídla na pomerančích budeme potřebovat: 500 g kuřecích křídel a pažitku nebo jarní cibulku na ozdobu. Na marinádu: 3 lžíce sójové omáčky, 
3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce medu, 
3 lžíce rajčatového protlaku, 3 stroužky česneku, šťávu z 1 pomeranče, 1 lžíci škrobu (popř. tapiokové mouky), 1/2 lžičky mletého pepře
 a 1/2 lžičky zázvorového koření.
Číst dále »
21 srpna., 2023
Moučníky nepečené

Francouzský toast s jahodami a nutellou

10 plátků bílého toastového chleba, nutella, 3 vejce, 4 lžíce mléka, olej na smažení, moučkový cukr na posypání, čerstvé jahody na ozdobu
Číst dále »
16 srpna., 2023
Moučníky nepečené

Tiramisu do skleničky ze zakysané smetany

Tiramisu je tradiční italský dezert, jehož název vznikl ze slov “tirami su”, která znamenají “vytáhni mě” nebo “zvedni mě”. Ve volném překladu pak tento název zní “rozvesel mě”. Originální tiramisu se vyrábí z čerstvého smetanového sýra mascarpone, my jsme jej však nahradili zakysanou smetanou (což mu na chuti vůbec neubralo ) a připravili netradičně do skleničky.  Na rychlé tiramisu do skleničky budeme potřebovat: 2 kelímky zakysané smetany (vyzkoušejte naši zakysanou smetanu Ranko), 2 vanilkové cukry, cca půl balíčku dětských piškotů Babyland, asi 2 dl silné černé kávy, 4 lžíce likéru amareto a holandské kakao na posypání (doporučujeme naše výborné kakao COOP Premium).
Číst dále »
16 srpna., 2023
Dětská jídla

Domácí puding z banánů

Banánový puding ze sáčku je klasika, ale už jste někdy zkoušeli udělat si svůj domácí puding z banánů? Je skvělý! Připravíme si na něj: 2 banány (na přípravu pudingu), 1/2 litru mléka, 2 lžíce cukru, 3 lžíce jemného bramborového škrobu, dětské piškoty, 1 banán (do hotového pudingu) a našlehanou šlehačku.
Číst dále »

Cuketová polévka se sýrem

2 cukety, 2 lžíce olivového oleje, 4 stroužky česneku, 750 ml drůbežího vývaru, 250 ml smetany, 4 lžíce zakysané smetany, 100 g tvrdého sýra, sůl, pepř
Číst dále »

Boloňské špagety

Znáte nějaké jídlo, které zbožňují děti i dospělí? Jsou to boloňské špagety! Takže jestli chcete dětem udělat radost, připravte jim je! Na boloňské špagety budeme potřebovat: 400 g špaget (vyzkoušejte naše špagety KLASIK nebo VAROMA), 6 lžic olivového oleje, 1 větší cibuli, 100 g anglické slaniny, 2 mrkve, 1 malý celer, 5 stroužků česneku, 500 g mletého masa (nejlépe směs hovězího a vepřového), 1 plechovku loupaných rajčat, 1 větší rajčatový protlak, 2 dl červeného vína, sůl, pepř, špetku muškátového oříšku, oregano, tvrdý sýr na posypání a oblíbené bylinky na ozdobu (bazalka, petrželka…)
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky