Recepty

Vyberte si z 1395 receptů

10 října., 2023
Zeleninová jídla

Zapečená špagetová dýně

1 ks střední špagetové dýně, 50 g másla, 2 lžíce hladké mouky, 250 ml smetany, 200 ml mléka, 100 g žampionů, 2 hrsti čerstvého špenátu, 2 stroužky česneku, 100 g nivy a 100 g eidamu.
Číst dále »
0 komentářů
10 října., 2023
Moučníky pečené

Dýňové muffiny

1 šálek pyré z muškátové dýně, 1 šálek polohrubé mouky, 1/2 šálku ovesných vloček, třtinový cukr, sůl, skořice, mletý zázvor
Číst dále »
0 komentářů

Dýňová kaše

1 kg moučnaté dýně, sůl, 3 stroužky česneku, 300 ml mléka, máslo, strouhaný muškátový oříšek
Číst dále »
0 komentářů
10 října., 2023
Zeleninová jídla

Dýňové placičky

1 menší dýně, 2 mrkve, svazek jarní cibulky, trošku olivového oleje, cca 350 g vařené rýže, 150 g tvrdého sýra, 3 vejce, strouhanka, sůl, mletý pepř, olej na smažení
Číst dále »
0 komentářů

Opečené brambory s masem a žampiony

4 brambory, 300 g vepřového masa, 4 lžíce oleje, 200 g slaniny, 1 cibule, 10 ks malých žampionů, 1/2 l masového vývaru, sůl, pepř mletý, sojová omáčka, čerstvá zelená petrželka na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů

Bramborové placky (lokše)

Uvařené vychladlé brambory nastrouháme nebo propasírujeme. Na válu smícháme s hladkou moukou a solí. Ze vzniklého těsta si připravíme váleček, který rozdělíme asi na 15 dílků. Na pomoučeném válu si z každého dílku připravíme placku silnou asi 3 mm, kterou dáme nasucho opéct na pánev z obou stran. Opečené lokše pomažeme podle chuti rozpuštěným máslem a můžeme podávat.
Číst dále »
0 komentářů

Bramborové řízečky

800 g brambor, 2 vejce, 1 hrnek strouhanky, 1 červená cibule, 1 a 1/2 lžičky soli, ½ lžičky mletého kmínu, ½ lžičky oblíbeného indického koření (případně kari), šťáva z poloviny citronu, olej na smažení, sezamová semínka, čerstvé bylinky (petrželka, pažitka nebo koriandr)
Číst dále »
0 komentářů
5 října., 2023
Bramborové pokrmy

Bramborové vafle

Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Slijeme z nich přebytečnou vodu, přidáme k nim vejce s prolisovaným česnekem a přisypeme hladkou mouku. Osolíme, opepříme, ochutíme trochou majoránky a vše pečlivě promícháme. Takto připravené těsto dáváme po částech do vaflovače, kde jej upečeme dozlatova. Upečené vafle ihned podáváme – podle chuti například s pomazánkou nebo jako přílohu.
Číst dále »
0 komentářů
5 října., 2023
Bramborové pokrmy

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Knedlíky: 750 g brambor (typu C), 250 g hrubé mouky, sůl, 60 g másla, 2 vejce Náplň: 400 g uzeného masa, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 4 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř Dále: hrubá mouka (na vál), kysané zelí jako příloha (podle chuti teplé či studené)
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky