Recepty

Vyberte si z 1380 receptů

7 srpna., 2023
Domácí výrobky

Domácí bylinková sůl

1/2 hrnku čerstvých bylinek (např. rozmarýn a tymián) a 1/2 hrnku hrubozrnné soli
Číst dále »
0 komentářů
1 srpna., 2023
Domácí výrobky

Domácí levandulový cukr

Cukr smícháme s pomletými nebo nadrobno rozdrcenými levandulovými květy a dáme do skleničky. Tu uzavřeme a umístíme na suché a tmavé místo. Po týdnu získáme nádherně voňavý levandulový cukr. Poznámka: Levandulový cukr se skvěle hodí na pečení – pro přípravu těst na moučníky nebo cukroví. Lze jej použít i do ovocných salátů nebo smetanových krémů či dezertů.
Číst dále »
0 komentářů
1 srpna., 2023
Moučníky pečené

Levandulová bábovka

170 g cukru, 200 g změklého másla, 4 vejce pokojové teploty, 250 g měkkého tvarohu pokojové teploty, 300 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 balíček vanilkového cukru, 1 lžíce levandulových květů (suchých nebo čerstvých), máslo a strouhanka na vymazání formy, moučkový cukr na pocukrování
Číst dále »
0 komentářů
1 srpna., 2023
Domácí výrobky

Levandulové máslo

250 g másla (pokojové teploty), špetka soli, 1 lžíce tekutého medu a 1 lžíce sušených nebo čerstvých levandulových květů.
Číst dále »
0 komentářů
31 července., 2023
Nápoje studené

Okurkové smoothie s banánem

1 okurka, 1 zralý banán, 1 smetanový jogurt, šťáva z 1 limetky
Číst dále »
0 komentářů
28 července., 2023
Rýžové pokrmy

Rizoto se sušenými rajčaty

4 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 400 g rýže (nejlepší je kulatá rýže zvaná arborio), 3 stroužky česneku, 2 dl bílého vína, cca 1 litr vývaru, sklenička naložených sušených rajčat v oleji, sůl, čerstvě mletý pepř
Číst dále »
0 komentářů
28 července., 2023
Předkrmy a lehká jídla

Špízy z mozzarelly a rajčat

Na špejle střídavě napichujeme malou mozzarellu, cherry rajčátko, olivu a lístek bazalky. Špízy položíme na talíř a překapeme olivovým olejem smíchaným s troškou soli a posekaného oregana. Dáme vychladit do ledičky a můžeme podávat.
Číst dále »
0 komentářů
27 července., 2023
Polévky teplé

Gulášová polévka s paprikami

Hovězí maso omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme nadrobno. Ve větším hrnci si rozehřejeme kousek sádla a osmažíme na něm nejprve cibuli, po pár minutách i česnek a po další minutě přihodíme i pokrájené maso. To osmahneme dozlatova ze všech stran. Stáhneme z ohně, vmícháme rajčatový protlak, mletou sladkou papriku a trochu kmínu. Zalijeme vodou nebo vývarem a dáme opět vařit. Mezitím si oloupeme brambory a nakrájíme je na kostičky. Červenou i žlutou papriku zbavíme jádřince a nakrájíme je na malé kousky. Také párek (popř. klobásku) pokrájíme na kolečka. Když je maso téměř měkké, přidáme do polévky pokrájené brambory, papriky i párek (klobásku) a vše dovaříme doměkka. Dochutíme solí a pepřem. Ozdobíme zelenou petrželkou a podáváme s pečivem.
Číst dále »
0 komentářů
26 července., 2023
Nápoje studené

Koktejl Cuba Libre

Limetku omyjeme (neloupeme) a nakrájíme na menší dílky. Ty vložíme do vysoké sklenice spolu s kostkami ledu a zalijeme třtinovým rumem. Zbytek sklenice dolijeme colou a ozdobíme plátkem limetky. Ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky