Recepty

Vyberte si z 1402 receptů

25 března., 2024
Polévky teplé

Krémová česnečka z medvědího česneku

1 hrst (asi 150 g) čerstvých listů medvědího česneku, 3 brambory, 1 cibule, 2 lžíce másla (vyzkoušejte naše máslo Ranko), 1 l zeleninového vývaru, 200 ml smetany, sůl, bílý pepř
Číst dále »
25 března., 2024
Omáčky a dresinky

Pesto z medvědího česneku

1 svazek listů medvědího česneku, 1 hrst vlašských ořechů, 150 ml olivového oleje, sůl, citronová šťáva, 3 lžíce jemně nastrouhaného parmazánu
Číst dále »
16 března., 2024
Hovězí maso

Dušená mrkev s hovězím masem

1 kg hovězího masa (nejlépe kližka na guláš), 1 litr vody, 4 lžíce olivového oleje, 3 cibule, 1 kg mrkve, 1 lžíce cukru, 5 kuliček nového koření, 3 bobkové listy a 1 rajčatový protlak.
Číst dále »

Avokádová majonéza

Chcete svému tělu odlehčit, ale nechcete se vzdát všeho “dobrého”? Přinášíme vám skvělou alternativu klasické majonézy, kterou můžete použít například k masům, či pečené zelenině. Na avokádovou majonézu budeme potřebovat: 1 zralé avokádo, 1/2 šálku panenského olivového oleje, 1 lžíci pomerančové šťávy, sůl, 1/2 lžičky octa a 1 lžičku čerstvého strouhaného zázvoru.
Číst dále »
16 března., 2024
Saláty

Salát z řepy a zelí

1 červená řepa, 1/2 sáčku kysaného zelí (popř. 1 sklenice zelí Dle Gusta), 3 mrkve, trochu kmínu a fenyklových semínek, 1 cibule, kousek křenu, 4 lžíce olivového oleje, sůl
Číst dále »
14 března., 2024
Saláty

Mrkvový salát se zázvorem

4 větší mrkve, 1 lžíce strouhaného zázvoru, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžíce sezamových semínek, 1 lžíce chia semínek, voda na podlití mrkve, sůl
Číst dále »
14 března., 2024
Pomazánky

Kvasnicová (drožďová) pomazánka

1 lžíce másla, 1 cibule, 4 kostky droždí, 2 vejce, sůl a mletý pepř
Číst dále »
14 března., 2024
Hovězí maso

Ražniči z hovězích jater

Játra omyjeme a osušíme. Spolu se slaninou nakrájíme na kousky (játra na větší, slaninu na menší). Cibuli oloupeme a nakrájíme na dílky. Vše střídavě napichujeme na špejle, které jsme předtím namočili do vody (aby se nepřipalovaly). Ražniči osmažíme v oleji ze všech stran – raději pomalu a delší dobu, aby byla játra hotová a měkká. Na závěr osolíme a opepříme a naservírujeme na listy zeleného salátu. Podáváme s čerstvým chlebem.
Číst dále »
13 března., 2024
Ryby a mořské plody

Losos na medu

6 kousků lososa, 1/2 hrnku suchého bílého vína, 1/4 hrnku medu, 1/4 hrnku sojové omáčky, 1/4 hrnku olivového oleje, 3 stroužky česneku, 1 ks citronu
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky