100 g čerstvé potočnice, 2 lžíce másla, 2 cibule, 1 brambor, 1 litr vody nebo zeleninového vývaru, 250 ml smetany 33%, sůl, mletý pepř a zakysaná smetana s lístky potočnice na ozdobu.
Na těsto: 125 ml mléka, 25 g rozpuštěného másla/sádla, 1 žloutek, 2 lžíce třtinového cukru, 300 g hladké mouky, 20 g kostkového droždí, ½ lžičky soli Na posypání: rozpuštěné máslo, třtinový cukr, skořice
Tento vynikající kokosový cheesekace je pečený i nepečený. Korpus se totiž peče, zatímco náplň je nepečená. Výsledek je pak naprosto dokonalý! Na korpus si připravíme: 250 g kokosových sušenek (doporučujeme naše kakaové sušenky s kokosem Sladká tečka) a 125 g másla. Na náplň: 8 plátků želatiny, 1 konzervu vychlazeného kokosového mléka, 1 velký bílý smetanový jogurt, 400 g mascarpone, 100 g moučkového cukru a 3 lžíce kakaa. Na ozdobu: trochu strouhané čokolády.
Pohanku probereme, propláchneme studenou vodou a dáme do hrnce. Zalijeme horkou vodou, přidáme nové koření a sůl a pod pokličkou přivedeme k varu. Oheň ztlumíme a pár minut necháme pohanku nasáknout tekutinu do sebe. Poté plamen úplně vypneme a pohanku necháme nabobtnat a pod pokličkou zcela dojít. Mezitím si na másle na pánvičce opečeme pokrájené žampiony. Asi po 5 minutách opékání dozlatova k nim přihodíme lístky špenátu a prolisovaný česnek. Za stálého míchání opékáme poslední minutku, aby se chutě propojili. Takto připravenou směs vmícháme do uvařené pohanky a hotový pokrm můžeme podávat. Samotný, nebo jako přílohu.
Pampelišek roste na zahrádkách plno a většinou je zde nevidíme zrovna rádi. Máme pro vás tip, jak pampelišky využít na výrobu pampeliškového oleje. Na pampeliškový olej budeme potřebovat: 3 hrsti pampeliškových květů a 1/2 litru olivového nebo kokosového oleje.