Recepty

Vyberte si z 1380 receptů

10 listopadu., 2023
Moučníky pečené

Svatomartinské rohlíčky

Těsto: 100 g másla, 60 g krupicového cukru, 2 žloutky, 2 lžíce tuzemáku, trochu citronové kůry, 1/4 l mléka, 30 g droždí, 1 lžíce krupicového cukru (na kvásek), 1/2 kg polohrubé mouky, špetka soli Maková náplň: 100 g čerstvě umletého máku, 120 ml mléka, 40 g krystalového cukru, 20 g strouhaného perníku, 1 vanilkový cukr, trochu mleté skořice a citronové kůry Tvarohová náplň: 1/4 kg měkkého tvarohu, 1 vejce, 1 žloutek, 2 lžíce tuzemáku, 40 g krystalového cukru, špetka muškátového květu (nemusí být) Dále: vejce (na potření těsta), trochu moučkového cukru (na posypání) – nemusí být
Číst dále »
0 komentářů
9 listopadu., 2023
Předkrmy a lehká jídla

Zdravé zeleninové chipsy

Také rádi večer něco zobete? Tak zkuste tyto zdravé zeleninové chipsy! Stačí nám na ně jen červená řepa, brambora, cuketa, celer, parmazán (ten nemusí být), sůl, pepř, česnek a olivový olej. Budeme potřebovat: 1 řepu, 1 celer, 1 větší brambor, 1 malou cuketu, 2 lžíce strouhaného parmazánu, 2 lžičky soli, 1 lžičku pepře, 1 lžičku sušeného česneku a olivový olej
Číst dále »
0 komentářů
8 listopadu., 2023
Nápoje studené

Šťáva z červené řepy

1/2 kg červené řepy, 1/2 kg mrkve, 1/2 kg jablek, 4 cm čerstvého zázvoru, 1 chemicky neošetřená (bio) limetka a čerstvá máta na ozdobu (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů

Mrkvový džem s tuzemákem

1 kg mrkve, 6 citronu (na šťávu), 750 g krystalového cukru, 1 dl tuzemáku
Číst dále »
0 komentářů
8 listopadu., 2023
Moučníky pečené

Mrkvové muffiny

400 g mrkve, 250 g krystalového cukru, šťáva z 1 citronu, 1 vanilkový cukr, 3 vejce, 400 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 2 lžičky mleté skořice, 1 lžička jedlé sody, 200 ml oleje
Číst dále »
0 komentářů
8 listopadu., 2023
Polévky teplé

Celerová krémová polévka

1 bulva celeru (cca 500 až 600 g), 1/2 kg brambor, 1 a 1/2 l vody, 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček černého pepře, 100 ml smetany, 2 zeleninové bujóny, sůl, oblíbená semínka a bylinky na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
6 listopadu., 2023
Polévky teplé

Polévka z červené řepy

1 větší červená řepa (o hmotnosti asi 600 až 700 g), 4 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 l vody či vývaru, 1/2 lžičky fenyklového semínka, 1/2 lžičky anýzu, sůl, mletý pepř, trochu balzamikového octa, 1 kelímek zakysané smetany, čerstvé bylinky na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
6 listopadu., 2023
Přílohy

Mrkvová rýže

4 lžíce olivového oleje, 1 cibule (popř. 2 jarní cibulky), 2 mrkve, kousek čerstvého zázvoru (stačí 1 cm), 2 stroužky česneku, 1 hrnek rýže (např. basmati), 2 až 3 hrnky vody či vývaru, sůl, mletý pepř
Číst dále »
0 komentářů
2 listopadu., 2023

Dýňová ovesná kaše

S dýňovými recepty ještě nekončíme! Dýňové pyré můžeme využít na neobvyklou ranní snídani. Budeme potřebovat: 2 lžíce dýňového pyré, 1 lžíce medu, sůl, ovesné vločky (množství přizpůsobte tomu, kolik sami sníte), mléko (tolik, aby všechny vločky pokrylo), špetka skořice, špetka muškátového oříšku, špetka mletého zázvoru, rozinky a oříšky
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky