Recepty

Vyberte si z 1395 receptů

Paštika z husích jater

100 g másla (do paštiky), 1 cibule, 4 stroužky česneku, 1/2 kg kachních jater, 150 ml červeného vína, sůl, mletý pepř, trochu čerstvého nebo sušeného tymiánu, 50 g másla (na přelití)
Číst dále »
0 komentářů
11 listopadu., 2024
Moučníky pečené

Svatomartinské rohlíčky

Těsto: 100 g másla, 60 g krupicového cukru, 2 žloutky, 2 lžíce tuzemáku, trochu citronové kůry, 1/4 l mléka, 30 g droždí, 1 lžíce krupicového cukru (na kvásek), 1/2 kg polohrubé mouky, špetka soli Maková náplň: 100 g čerstvě umletého máku, 120 ml mléka, 40 g krystalového cukru, 20 g strouhaného perníku, 1 vanilkový cukr, trochu mleté skořice a citronové kůry Tvarohová náplň: 1/4 kg měkkého tvarohu, 1 vejce, 1 žloutek, 2 lžíce tuzemáku, 40 g krystalového cukru, špetka muškátového květu (nemusí být) Dále: vejce (na potření těsta), trochu moučkového cukru (na posypání) – nemusí být
Číst dále »
0 komentářů
4 listopadu., 2024
Nápoje studené

Domácí kávový likér

Už vám dochází fantazie na vánoční dárky? Tak co takhle darovat něco vlastnoručně vyrobeného? Tento domácí kávový likér vás zachrání – je rychlý, jednoduchý a chutná skvěle! Potěší každého milovníka kávy a navíc vypadá krásně v elegantní lahvi s mašlí. Na kávový likér budeme potřebovat: 1 plechovku slazeného kondenzovaného mléka, 6 vrchovatých lžiček instantní kávy rozpuštěných v 30 ml teplé vody (doporučujeme naši instantní kávu Family Nový Den), 250 ml smetany ke šlehání, 150 ml tuzemáku, 1 sáček vanilkového cukru a podle chuti i trochu mleté skořice.
Číst dále »
0 komentářů
4 listopadu., 2024
Zeleninová jídla

Pečená zelenina s javorovým sirupem

Vyzkoušejte naši výtečnou pečenou zeleninu s javorovým sirupem a vytvoříte si na ní závislost! Budeme potřebovat: 4 mrkve, 4 petržele, 3 předvařené červené řepy, 2 cibule, 1 palice česneku, 1 citron, 4 lžíce olivového oleje, 4 lžíce javorového sirupu, sůl, mletý pepř a tymián (čerstvý či sušený)
Číst dále »
0 komentářů
4 listopadu., 2024
Moučníky pečené

Maková buchta s tvarohem

250 g (mletého) máku, 4 zralé banány, 1 vanička (250 g) polotučného tvarohu, 4 vejce, 2 lžíce tekutého medu, 2 lžíce celozrnné mouky, 1 prášek do pečiva a hrst oblíbených oříšků (my jsme použili lískové, ale nemusíme ořechy dávat vůbec).
Číst dále »
0 komentářů
4 listopadu., 2024
Hovězí maso

Hovězí maso na víně

500 g libového hovězího masa, 2 větší cibule, 1 plechovka rajčatového protlaku, 2 stroužky česneku, 3 dl červeného vína, sůl, pepř, olej a trochu čerstvého nebo sušeného tymiánu
Číst dále »
0 komentářů
4 listopadu., 2024
Moučníky pečené

Pečená jablka

4 jablka, šťáva ze 2 pomerančů, 4 lžíce rozinek, 4 lžíce tuzemáku, 4 lžíce medu, mletá skořice a kousek másla
Číst dále »
0 komentářů
4 listopadu., 2024
Přílohy

Pečený česnek

Z každé palice česneku seřízneme vršek (aby byly vidět všechny stroužky) a palice dáme kousky alobalu do zapékací misky. Pokapeme olivovým olejem a kolem každé palice česneku alobal uzavřeme. Vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia a pečeme asi 45 minut.  Poté česnek vybalíme z alobalu a vrátíme do trouby na posledních 5 až 10 minut, aby zezlátnul. Podáváme spolu s bílou bagetou – například k pečenému masu.
Číst dále »
0 komentářů
4 listopadu., 2024
Moučníky pečené

Banánovo-kokosové lívanečky bez mouky

Banány oloupeme a vhodíme do mixéru. Přidáme vajíčka a důkladně rozmixujeme v hustší směs. Do ní ještě vmícháme kokosovou moučku. Na pánvi si rozpálíme lžičku kokosového oleje. (Kokosový olej je velmi vhodný na smažení, jelikož je tepelně stabilní až do 200°C, tudíž se nepřepaluje a neprská. Navíc lívanečkům dodá úžasnou vůni.) Malé množství těsta klademe na pánev a malé lívanečky smažíme z obou stran dozlatova. Před další várkou lívanečků vždy přidáme další lžičku kokosového oleje na smažení. Dozlatova opečené lívanečky ihned podáváme – podle chuti můžeme ještě přelít tekutým medem.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky