Před každou oslavou, kde budeme holdovat alkoholu, bychom si měli dát něco tučného či mastného, aby ranní kocoviny nebyly tak strašné. Ovarové koleno je přesně to, co by každý měl snís pokud se chystá na silvestrovskou oslavu. Pojďme tedy na jeho přípravu.
Že jste nikdy neslyšeli název profiterolky? Jsou to vlastně větrníky z odpalovaného těsta a my jsme je naplnili rafinovaně naslano! Těsto na profiterolky: 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek mléka, 3 lžíce másla, špetka soli, špetka muškátového oříšku, 3 vejce, 80 g čedaru, 1 lžička francouzské hořčice Na náplň smícháme 150 g krémového sýra (vyzkoušejte náš sýr Duko), 2 lžíce změklého másla, 1 stroužek česneku, 1 lžíce nasekané pažitky a petrželky, sůl a 100 g uzeného lososa pokrájeného na kousky (nemusí být)
Milujete vy nebo vaši blízcí dezert créme brulée, ale jako cukrář zrovna nevynikáte? Máte nečekanou návštěvu a rádi byste je pohostili něčím speciálním? Vyzkoušejte tento super rychlý recept sestávající pouze ze tří ingrediencí. Výsledkem budete překvapeni! Na bleskové créme brulée si připravíme: 2 velké kopečky kvalitní vanilkové zmrzliny, 2 žloutky a 2 lžíce cukru krupice.