Recepty

Vyberte si z 1379 receptů

12 února., 2024
Nápoje teplé

Irská káva

1 šálek silné kávy, 5 ml irské whiskey, 100 ml smetany, cukr, strouhaná čokoláda či mletá skořice (dle chuti)
Číst dále »
0 komentářů

Pizza z lásky

1/2 kostky droždí, 1 lžička cukru, 250 ml vlažné vody, 500 g hladké mouky, špetka soli, 6 lžic olivového oleje, 1 rajčatový protlak, 2 stroužky česneku, sůl, oregano, 150 g šunky, 1 cibule, 3 rajčata, 100 g oliv bez pecky, 200 tvrdého sýra (např. eidam 45%), 3 lžíce olivového oleje
Číst dále »
0 komentářů
9 února., 2024
Zeleninová jídla

Placky z čerstvého zelí

1/2 kg polohrubé mouky, 3 vejce, voda, sůl, 1/2 lžičky drceného kmínu, 300 g čerstvého zelí, 1 mrkev, hrst nasekané zelené petrželky, 1 lžička prášku do pečiva a olej na smažení (vyzkoušejte řepkový olej z COOPu)
Číst dále »
0 komentářů

Skořicové koblížky bez kynutí

1 vejce, 1 lžíce změklého másla, 1/3 šálku cukru, 2 šálky polohrubé mouky, ½ šálku plnotučného mléka, špetka soli, 2 lžičky kypřicího prášku, skořice a moučkový cukr na ozdobení, rostlinný olej na smažení
Číst dále »
0 komentářů

Bramboráky se zakysanou smetanou

800 g brambor, 2 vejce, 80 g hladké mouky, 100 g slaniny, 6 stroužků česneku, sůl, majoránka, mletý pepř, olej na smažení (vyzkoušejte řepkový olej Varoma) a zakysaná smetana (doporučujeme zakysanou smetanu Ranko)
Číst dále »
0 komentářů
9 února., 2024
Zeleninová jídla

Květákové placičky se sýrem

1 středně velký květák, sůl, kmín, 200 g uzeného tvrdého sýra, 5 lžic strouhanky, 5 lžic hladké mouky, pepř, strouhaný muškátový oříšek, 2 stroužky česneku, 3 ks vajec, olej na smažení
Číst dále »
0 komentářů
8 února., 2024
Domácí výrobky

Domácí přepuštěné máslo

Přepuštěnému máslu se říká také ghí. Tento název pochází z indické medicíny, která považuje přepuštěné máslo za elixír zdraví. Ghí totiž prodlužuje život, podporuje mozkovou činnost, zlepšuje paměť a posiluje nervovou soustavu. Co budeme na přípravu domácího přepuštěného másla potřebovat? Jen dvě kostky másla (třeba naší značky Ranko).
Číst dále »
0 komentářů
8 února., 2024
Zeleninová jídla

Květákové kari

Květák očistíme, rozebereme na růžičky a necháme okapat. Brambory oloupeme a pokrájíme na kostičky. Oloupanou a pokrájenou cibuli necháme zesklovatět na olivovém oleji a přidáme k ní prolisovaný česnek. Asi minutu restujeme, poté přidáme květák, brambory, pokrájená rajčata a dále mícháme a smažíme. Posypeme kari kořením, zalijeme vývarem a dusíme asi 10 minut. Mezitím si smícháme bramborový škrob se smetanou a přidáme ke květáku. Dusíme posledních pár minut a odstavíme z ohně. Podle chuti přisolíme a opepříme. Posypeme posekanou petrželkou a podáváme buď samotné nebo s rýží.
Číst dále »
0 komentářů
8 února., 2024
Sladká jídla

Kváskové koblihy

Nenechte se odradit časovou náročností těchto koblih. Čistého času příprava tolik nezabere, ale sličné koblížky potřebují svůj čas, aby byly opravdu vykutálené. Na kváskové koblížky budeme potřebovat: Na kvas: 25 g vlastnoručního kvásku, 20 g cukru, 90 g hladké mouky, 40 g vlažné vody. Na těsto pak: 110 g mléka, 300 g hladké mouky, 200 g polohrubé mouky, 60 g cukru, 115 g změklého másla, 3 vejce, 10 g soli, 20 g rumu, 1 vanilkový cukr, kůra z 1 citronu, olej na smažení, moučkový cukr na obalení, náplň dle chuti
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky