Recepty

Vyberte si z 1395 receptů

26 června., 2024
Zmrzliny a nanuky

Melounový sorbet

Sezóna nejsladších melounů je právě v plném proudu a i když jenom mlsání samotného melounu je chuťová slast, zkuste si vytvořit tento osvěžující melounový sorbet a nebudete litovat! Na melounový sorbet si připravíme: 500 g vypeckovaného melounu, 100 g cukru krystalu, 120 ml vody a 1 lžíci limetkové kůry.
Číst dále »
0 komentářů

Domácí meruňkový jogurt

1 litr plnotučného mléka, 1 malý přírodní (živý) jogurt – např. s kulturou BiFi Ranko, tekutý med (podle chuti) a čerstvé jahody
Číst dále »
0 komentářů

Domácí hovězí hamburger

300 g hovězího mletého masa, 1 lžička soli, 1 lžička koření na mletá masa, olej na smažení, 4 housky, 4 lžíce kvalitního kečupu, 4 lžíce hořčice, 4 plátky toastového sýra, 4 kolečka rajčat, 4 kousky kadeřavého salátu, 4 kolečka červené cibule
Číst dále »
0 komentářů
25 června., 2024
Zmrzliny a nanuky

Avokádové nanuky

2 zralá avokáda, 1 slazené kondenzované mléko, 1/2 limetky nebo citronu, pár lístků čerstvé máty a tekutý med (podle potřeby)
Číst dále »
0 komentářů
25 června., 2024
Pomazánky

Tvarohová pomazánka s koprem

250 g měkkého tvarohu Ranko, 1/2 kelímku zakysané smetany Ranko, 4 stroužky česneku, sůl, svazek čerstvého kopru, sezamová semínka neloupaná (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
25 června., 2024
Moučníky nepečené

Nepečené krémové řezy ze zakysané smetany

Také nepatříte mezi příznivce suchých bábovek a buchet, ale raději si dáte něco nadýchaného a rozplývajícího se na jazyku? Pak rozhodně nepřehlédněte tento dezert, který připravíte během chviličky, a překvapí vás svou lahodnou chutí. Budeme potřebovat: 500 g zakysané smetany, 400 g smetany ke šlehání, 1 plechovku kondenzovaného mléka, 1 balení práškové želatiny (případně 2 plátky), 150 ml vody, 200 g hořké čokolády, 2 hrnky kvalitní černé kávy, 0,04 litru tuzemáku a cukrářské piškoty dle potřeby
Číst dále »
0 komentářů
24 června., 2024
Grilované pochoutky

Marshmallow na grilu

Marshmallow napíchneme na klacík (nebo na opékací drát) a opečeme jej nad přímým ohněm dozlatova (pozor, začnou se teplem roztávat a proto musíme být opatrní, aby nám nespadly do ohně). Roztavené a opečené marshmallow vložíme na připravenou sušenku, přiklopíme kouskem čokolády (ta začne také roztávat) a druhou sušenkou. Okamžitě podáváme. Poznámka: Marshmallow (čteme máršmelou) je cukrovinka z cukru, kukuřičného sirupu, vody a želatiny, s přidanou příchutí a obarvená potravinářskými barvivy, přeměněná do houbovité konzistence a vytvarovaná do menšího válečku. V USA je právě zvykem si marshmallows opékat nad táborovým ohněm, podobně jako to my děláme s buřty či špekáčky.
Číst dále »
0 komentářů

Rychlá svačinka na cesty

2 kelímky zakysané smetany Dobrůtka, 1 banán, 1 kiwi, 2 hrsti oblíbených kukuřičných lupínků (mohou být i celozrnné), 2 lžíce sušených kokosových plátků (na ozdobu)
Číst dále »
0 komentářů

Hráškové pyré

1 balíček mraženého hrášku, 1 dl vody, pár lístků čerstvé máty, 1 stroužek česneku, 2 lžíce másla, 2 lžíce zakysané smetany, sůl a mletý pepř
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky