Olomoucké tvarůžky nakrájíme na kousky, cibuli s česnekem oloupeme a rovněž pokrájíme na kousky. Chilli papričku se zelenou petrželkou nasekáme. Vše nandáme do sklenice a zalijeme olejem. Necháme proležet asi 2 dny v ledničce. Podáváme s čerstvým chlebem a pivem.
Na krokety: 100 g rýže, 100 g mozzarelly, 50 g žampionů, 1 cibule, 4 sušená naložená rajčata, 2 žloutky, sůl, pepř, hladká mouka, strouhanka a vejce na obalení, olej Na zálivku: šťáva z ½ citronu, olivový olej, 1 lžička cukru, sůl a pepř
1 šálek čerstvě vymačkané šťávy z citronu, 500 ml vychlazené perlivé vody, hrst čerstvých mátových listů, 100 g čerstvých malin, 4 lžíce třtinového cukru, led