Recepty

Vyberte si z 1392 receptů

15 června., 2015
Zeleninová jídla

Květák po marocku

1 květák, sůl, mladá mrkev, olivový olej, zelená petrželka, 3 stroužky česneku, šťáva z 1 citronu, 1/2 lžičkx mleté sladké papriky, trochu drceného chilli, mletý římský kmín, sušený koriandr, sůl, pepř mletý
Číst dále »
0 komentářů
6 května., 2015
Moučníky nepečené

Čokoládovo-oříškový dezert s banánem a jogurtem

Banány oloupeme a rozmačkáme vidličkou na hladkou pastu. Smícháme je s čokoládovo-oříškovými jogurty a ochutíme vanilkovými cukry a čokoládovým sirupem granko. Vše pečlivě promícháme dohromady. Na závěr podle chuti přesypeme nastrouhanou čokoládou nebo nasekanými oříšky a ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů
17 dubna., 2015
Polévky teplé

Tomatová polévka

10 středně velkých rajčat, voda na spaření rajčat, 1 menší cibule, 1/2 lžičky sušené bazalky, asi 1/2 l vody (podle hustoty polévky), 2 lžíce olivového oleje, zakysaná smetana (doporučujeme naši zakysanou smetanu Ranko), sůl, mletý pepř, čerstvá bazalka na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
15 dubna., 2015
Ryby a mořské plody

Losos se zeleným chřestem

Lososa očistíme, osolíme a ochutíme citronovým pepřem (popřípadě posypeme mírně bílým pepřem a pokapeme citronem). Chřest zbavíme spodní tvrdé části a oloupeme ho škrabkou na brambory. Takto připravený chřest vaříme asi 10 minut v osolené vodě. Mezitím si na  rozpuštěném másle na pánvi pozvolna opečeme lososa, a to z obou stran dozlatova. Uvařený chřest vyjmeme z vody a ihned servírujeme na talíře spolu s opečenými kousky lososa. Jako přílohu volíme například vařené nové brambory a vše přelijeme nejlépe bešamelovou omáčkou.
Číst dále »
0 komentářů

Nakládané cibulky s papri(č)kou

Cibulky čistíme a rovnou dáváme do vody, do které jsme přidali ocet nebo citron, aby zůstaly pěkně bílé. Pak je přendáme do hrnce s vodou a necháme přejít varem. Poté je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Máme-li velké papriky, očistíme je a nakrájíme na malé proužky, máme-li malé papričky, omyjeme je. Do připravených sklenic dáváme střídavě cibulky, prokládáme paprikou (papričkami) a přidáme vždy bobkový list, hořčičné semínko, kuličky pepře a nového koření. Zalijeme vychladlým svařeným octem s vodou, solí a cukrem. Sklenice uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut při 80 °C.
Číst dále »
0 komentářů
10 dubna., 2015
Drůbež

Kuřecí prsa na žampionech

1/2 kg kuřecích prsou, sůl, mletý pepř, 2 lžíce olivového oleje, kousek másla (např. našeho másla Ranko), 1 cibule, 6 až 10 žampionů, 1/2 l vody nebo vývaru, šťáva z 1/2 citronu, trochu zelené petrželky
Číst dále »
1 komentář
9 dubna., 2015
Polévky teplé

Hříbková polévka ze sušených hříbků

2 hrsti sušených hříbků, 1 l vody nebo vývaru, kousek másla (nejlépe másla Ranko), 2 až 3 brambory, 2 stroužky česneku, 150 g zakysané smetany (vyzkoušejte zakysanou smetanu Ranko), sůl, pepř, trochu octa, zelená petrželka na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
1 dubna., 2015

"Pštrosí" vejce

Ve větší misce si dobře promícháme mleté maso se syrovým vejcem, hladkou moukou a prolisovaným česnekem. Směs osolíme a ochutíme kořením na mletá masa. Oloupaná natvrdo uvařená vejce touto masovou směsí rovnoměrně obalíme a poté je poválíme ve strouhance. Na pánvičce si mezitím rozpálíme větší množství oleje a “pštrosí” vejce v něm zvolna osmažíme ze všech stran. Hotová “pštrosí” vejce rozkrojíme a podáváme se zeleným salátem a bramborovou kaší. Poznámka: Vyzkoušejte náš recept na bramborovou kaši se smetanou – naleznete jej ZDE
Číst dále »
0 komentářů

Špenátový salát

Špenátové listy omyjeme a osušíme. Česnek prolisujeme, smícháme s olivovým olejem a dáme na chvilku (!) na oheň na sporák – až začne česnek vonět, ihned odstavíme (nesmíme nechat dlouho, jinak nám zhořkne!). Přimícháme piniové (popř. burské) oříšky a citronovou šťávu, osolíme a jemně opepříme. Promícháme se špenátovými listy a okamžitě podáváme. Jako přílohu servírujeme čerstvé pečivo.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky