Celé citrony vložíme do většího hrnce a zalijeme vodou tak, aby byly zcela potopené. Hrnec uložíme na tři dny do chladna a dvakrát denně v něm měníme vodu. Čtvrtý den vodu slijeme a citrony necháme okapat. Citrony (i skůrou) pokrájíme na kousky, přičemž jadýrka odstraníme. Zalijeme dvěma a půl litry vody a dáme na ještě jeden den do chladu. Již neslíváme a dáme dusit na zhruba 40 minut s pokličkou a asi hodinu bez pokličky, přičemž občas zamícháme. Když je kůra z citronů měkká, vsypeme krupicový a želírovací cukr. Po chvilce přidáme kyselinu citronovou a naposledy krátce povaříme. Horký džem naplníme do čistých sklenic, zavíčkujeme a sklenice obrátíme dnem vzhůru.
Nejprve si připravíme těsto: Na vál si dáme polohrubou mouku, přidáme žloutek, vodu a zaděláme řidší těsto. Posypeme je moukou a necháme hodinu odležet. Mezitím si uděláme náplň: Mleté maso smícháme s nasekanou cibulí, rozetřeným česnekem, solí, mletým pepřem a vejce a pečlivě vše promícháme. Z odleželého těsta vyválíme za pomoci hladké mouky na vále tenký plát a kulatým vykrajovátkem (nebo např. skleničkou) vykrájíme kolečka. Ta poklademe připravenou masovou náplní, v polovině přeložíme a okraje k sobě pečlivě přitiskneme. Vznikne nám tvar půlkolečka, jehož okraje přilepíme k sobě. Takto připravené pelmeně vhodíme do osolené vroucí vody s bobkovým listem a vaříme 10 až 15 minut. Poté je vyndáme (nejlépe cedníkem) a servírujeme na talíře. Tam je poklademe kouskem másla a trochou zakysané smetany, posypeme hrubě mletým barevným pepřem a ozdobíme zelenou petrželkou. Ihned podáváme.
Nejprve si den předem připravíme pařížskou šlehačku. V kastrůlku si svaříme šlehačku společně s čokoládou, dokud se vše důkladně nespojí. Necháme vychladnout nejdříve v pokojové teplotě a poté přes noc v lednici. V míse smícháme mouku, cukr, kakao a prášek do pečiva. Přidáme olej a vlažné mléko. Žloutky si oddělíme od bílků a zamícháme do těsta. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který nakonec lehce vmícháme. Vlijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme přibližně 30 minut na 175°C. Vychladlý korpus potřeme pařížskou šlehačkou a navrch postrouháme tyčinku Margot. Vše necháme pár hodin proležet v lednici. Foto: www.rodina.cz