Recepty

Vyberte si z 1395 receptů

16 března., 2016
Moučníky pečené

Tvarohový koláč (cheesecake) z lučiny

Korpus: 200 g máslových sušenek (např. BeBe), 100 g másla Náplň: 500 g lučiny, 1/2 hrnku krupicového cukru, 2 vanilkové cukry, 4 vejce Dále: kandované višně (včetně sirupu) popř. jiné oblíbené ovoce
Číst dále »
0 komentářů

Nápoj z banánů v čokoládě

Mléko nalijeme do mixéru a přidáme rozlámanou tyčinku Banán v čokoládě. Rozmixujeme dohladka a podle chuti a možností ozdobíme trochou strouhané čokolády a kolečkem čerstvého banánu. Vzniklý nápoj podáváme studený, ale můžeme jej i ohřát – podle toho, co mají naše děti raději!
Číst dále »
0 komentářů
2 března., 2016
Bezmasá jídla

Pohankové palačinky s hermelínem

200 g pohankové mouky, sůl, 1 lžička soli, 500 ml vody, máslo na osmažení palačinek, 2 ks hermelínu, další sýry podle chuti, zelené bylinky na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
1 března., 2016
Těstoviny

Špagety se sardinkovou omáčkou

Špagety uvaříme podle návodu na obale. V průběhu jejich vaření si oloupeme cibuli a česnek a nasekáme obojí najemno. Na pánvičce si rozehřejeme olej a nejprve na něm osmahneme cibuli a na poslední minutku i česnek (nesmí se nám připálit, aby nezhořkl!). Na závěr přidáme sardinky a prohřejeme je. Hotovou omáčku servírujeme s uvařenými špagetami a nasekanými olivami. Ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů
1 března., 2016
Moučníky pečené

Čokoládové košíčky plněné krémem

Čokoládu nastrouháme, mouku prosejeme. Vmícháme do ní ořechy, čokoládu, citrónovou kůru, kakao a vanilkový cukr. Pak přidáme změklý tuk s vejci a vypracujeme hladké těsto. Formičky ve tvaru košíčků podle potřeby vymažeme tukem a vtlačíme do nich kousky těsta a vymačkáme. Košíčky vložíme na plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě (na cca 160 až 170 stupňů Celsia) zhruba 8 – 10 minut. Mezitím si připravíme krém: Máslo utřeme s kakaem a postupně do něj zašleháváme zahuštěné slazené mléko. Dochutíme tuzemákem. Upečené a vychladlé košíčky vyklopíme z formiček a naplníme čokoládovým krémem. Na chladném místě je necháme ztuhnout. Poté si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu na vaření s tukem a polevu necháme mírně  zchladnout. Touto čokoládovou polevou košíčky přelijeme a na závěr ozdobíme podle fantazie – kokosovou moučkou, strouhanou čokoládou, mandlemi, ořechy, barevnou rýží či lentilkami.
Číst dále »
0 komentářů
24 února., 2016
Nápoje studené

Mangové lassi (jogurtový nápoj)

1 větší mango, 250 ml bílého smetanového jogurtu, 100 ml mléka, 1 lžíce tekutého medu, trochu mletého kardamomu, kokosová moučka na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
23 února., 2016
Moučníky pečené

Medový dort s karamelovým krémem

Nejprve si připravíme těsto: Žloutky s cukrem utřeme do pěny, přidáme teplou vodu, rozpuštěný med, poté mouku s kořením, sodou a práškem do pečiva. Nakonec jemně vmícháme sníh z bílků. Pečeme ve vymazané a vysypané dortové formě nejdříve při vyšší teplotě, když těsto vyběhne, zmírníme ji, případně formu přikryjeme alobalem. (Upečení zjistíme píchnutím špejle do korpusu. Nelepí-li se těsto na špejli, je korpus hotový, vyndáme jej z trouby a necháme vychladnout.) Nyní se pustíme do přípravy krémové náplně: Uvaříme karamelový puding a necháme ho vychladnout. Vyšleháme změklé máslo s cukrem, přidáme ořechy a vychladlý puding. Upečený a vychladlý korpus rozkrojíme na tři až pět placek, které znovu slepíme krémem. Poté potřeme krémem boky a vršek korpusu a vršek zasypeme mletými ořechy. Podle chuti poklademe piškoty nebo celými ořechy. Necháme odležet v chladu alespoň půl dne.
Číst dále »
0 komentářů
23 února., 2016
Hovězí maso

Hovězí guláš

100 g sádla, 1 kg cibule, 1 lžička drceného kmínu, 1 kg hovězí kližky, sůl, mletý pepř, 2 lžíce rajského protlaku, 1 lžíce sladké červené papriky, trochu čerstvé petrželky na ozdobu (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
22 února., 2016
Nápoje studené

Domácí mrkvový džus

Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Do většího hrnce nalijeme vodu a do ní dáme mrkvová kolečka, která vaříme asi 30 minut. Vychladlou mrkev rozmixujeme ručním mixérem na hladkou kaši, do níž přimícháme citronovou šťávu a třtinový cukr. Hotový džus naplníme do velké skleněné nádoby a necháme v lednici chladit. Mrkvový džus podáváme s ledovou tříští nebo s kostkami ledu a podle možností před podáváním ozdobíme čerstvou mátou.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky