Recepty

Vyberte si z 1391 receptů

27 dubna., 2016
Polévky teplé

Chřestová polévka

Chřest očistíme, odkrojíme dřevnaté konce a nakrájíme ho na kousky. Máslo rozpustíme v hrnci a osmažíme na něm cibulku. Zalijeme studeným vývarem a přivedeme k varu, poté vsypeme chřest a vaříme do změknutí (zhruba 15 až 20 minut). Z polévky vyjmeme několik kousků chřestu, které použijeme nakonec na ozdobu. Po uvaření polévku rozmixujeme, dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem, přilijeme smetanu a nakonec vložíme kousek másla pro zjemnění. Dále už nevaříme! Chřest, který jsme si odložili stranou, položíme navrch krémové polévky a přidáme petrželku na ozdobu. K polévce podáváme čerstvé pečivo.
Číst dále »
0 komentářů

Vajíčkové rolky s křenem

Do vařicí vody vložíme vejce a na mírném plameni vaříme přibližně devět minut. Poté uvařená vejce zchladíme, oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Mezitím si smícháme najemno nakrájenou cibuli s pomazánkovým máslem, majonézou (nebo jogurtem), hořčicí, strouhaným křenem a nasekanou pažitkou. Vše osolíme, opepříme a dobře promícháme. Nakonec přidáme nakrájené vejce a znovu (teď již opatrně!) promícháme. Vajíčkovou směs naplníme do šunky nebo debrecínky a vytvoříme rolky. Hotové rolky svážeme celou pažitkou a poklademe na natrhané listy salátu. Ozdobíme plátky okurky a ředkvičky. Nakonec posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme s čerstvým pečivem.
Číst dále »
0 komentářů

Špenát s vejcem

Čerstvý špenát důkladně omyjeme a listy spaříme v osolené vodě. Na oleji si mezitím zpěníme plátky česneku (na mírném ohni!), přidáme spařený špenát, osolíme, opepříme, zamícháme a přilijeme smetanu. Doprostřed rozklepneme vajíčka a necháme je pod pokličkou “dojít”. Hotový pokrm ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů
4 dubna., 2016
Pomazánky

Pěna z kuřecích jater

Asi patnáct kousků kuřecích jater, sůl, pepř, několik lístků jemně nasekané petržele a šalotky, 60 g másla (na osmažení slaniny), 60 g tučné vepřové slaniny, 120 až 150 g změklého másla, 1 dl mírně našlehané smetany
Číst dále »
0 komentářů
31 března., 2016
Přílohy

Mexické brambůrky (Tortilla chips)

1 hrnek kukuřičné mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva, 2 lžíce másla, mletý pepř, sůl, ½ lžičky chilli, olivový olej (nebo olej na smažení)
Číst dále »
5 komentářů
16 března., 2016
Moučníky pečené

Tvarohový koláč (cheesecake) z lučiny

Korpus: 200 g máslových sušenek (např. BeBe), 100 g másla Náplň: 500 g lučiny, 1/2 hrnku krupicového cukru, 2 vanilkové cukry, 4 vejce Dále: kandované višně (včetně sirupu) popř. jiné oblíbené ovoce
Číst dále »
0 komentářů

Nápoj z banánů v čokoládě

Mléko nalijeme do mixéru a přidáme rozlámanou tyčinku Banán v čokoládě. Rozmixujeme dohladka a podle chuti a možností ozdobíme trochou strouhané čokolády a kolečkem čerstvého banánu. Vzniklý nápoj podáváme studený, ale můžeme jej i ohřát – podle toho, co mají naše děti raději!
Číst dále »
0 komentářů
2 března., 2016
Bezmasá jídla

Pohankové palačinky s hermelínem

200 g pohankové mouky, sůl, 1 lžička soli, 500 ml vody, máslo na osmažení palačinek, 2 ks hermelínu, další sýry podle chuti, zelené bylinky na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
1 března., 2016
Těstoviny

Špagety se sardinkovou omáčkou

Špagety uvaříme podle návodu na obale. V průběhu jejich vaření si oloupeme cibuli a česnek a nasekáme obojí najemno. Na pánvičce si rozehřejeme olej a nejprve na něm osmahneme cibuli a na poslední minutku i česnek (nesmí se nám připálit, aby nezhořkl!). Na závěr přidáme sardinky a prohřejeme je. Hotovou omáčku servírujeme s uvařenými špagetami a nasekanými olivami. Ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky