Nálevový sáček zalijeme vařicí vodou a po 10 minutách vyluhování sáček vyjmeme. Ihned podáváme. Připravujeme vždy čerstvý šálek. Poznámka: Tento čaj obsahuje smetanku lékařskou, mátu peprnou a skořici, které podporují trávení, dále pak kopřivu, vřes a zelený čaj podporující vylučování.
Z chleba odřízneme vrchní část a bochníček vydlabeme. Guláš ohřejeme a přendáme jej místo vydlabané střídky. Ozdobíme trochou zakysané smetany a nasekané jarní cibulky a guláš v chlebu ihned podáváme.
Instantní granulovaný citronový nápoj zalijeme studenou vodou a mícháme, dokud se granule nerozpustí. Poté do nápoje přidáme omytý a na tenká kolečka pokrájený citron. Do skleniček vhodíme kostky ledu a ledový čaj (i s citrony) na ně nalijeme. Ihned podáváme.
Do vroucí vody vhodíme sáčky s čajem a celou skořici. Necháme asi 10 minut louhovat. Poté přelijeme do hrnků a podle možností doplníme o čerstvé jahody. Ihned podáváme.
asi 1/2 kg čerstvého špenátu, kousek másla, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 brambor, 1/2 l vody nebo vývaru, 1/2 l plnotučného mléka, sůl, trochu citronové kůry z chemicky neošetřeného (bio) citronu, 3 lžíce plnotučné zakysané smetany, kousek červené papriky a zelená petrželka na ozdobu