Recepty

Vyberte si z 1391 receptů

22 května., 2017
Moučníky pečené

Bezlepkový makovec

Pamatujete si stále na tradiční a poctivý makovec? Máme pro vás skvělý recept, který pracuje pouze s bezlepkovými surovinami, tudíž si jej mohou vychutnat i jedinci s alergií či nesnášenlivostí lepku.
Číst dále »
0 komentářů
2 května., 2017
Těstoviny

Těstoviny s chřestem a krevetami

350 g těstovin (např. fettuccine), svazek zeleného chřestu, 200 g krevet (chlazených nebo mražených), olivový olej, 1 červená paprika, 4 stroužky česneku, zelená petrželka, barevný mletý pepř, sůl, 1 dl bílého vína
Číst dále »
0 komentářů

Chřest s kozím sýrem

Zelený chřest zbavený dřevnatého konce dáme na 8 až 10 minut vařit do osolené vody, do níž přidáme plátek másla a plátek limetky. Mezitím si nakrájíme kozí sýr na malé kostičky. Uvařený chřest opatrně slijeme a naservírujeme na talíř. Takto připravený ho posypeme na kolečka nakrájenou jarní cibulkou a kostičkami kozího sýra. Opepříme čerstvě mletým pepřem, osolíme a přidáme měsíček limetky na ozdobu. Podáváme s čerstvým bílým pečivem.
Číst dále »
0 komentářů
24 dubna., 2017
Saláty

Salát z cukrových lusků s rostbífem

500g vyzrálého hovězího nízkého roštěnce, 1 lžíce dijonské hořčice, 1 lžíce červeného vína, ½ lžíce worcestrové omáčky, sůl, čerstvě mletý pepř, olivový olej
Číst dále »
0 komentářů
21 dubna., 2017
Ryby a mořské plody

Maki sushi

1 hrnek lepkavé rýže (nishiki), 200 ml horké vody, 2 lžíce rýžového octa (su), 1 lžíce sladkého rýžového vína, sůl, sušené plátky mořských řas (nori), kousky čerstvé a velmi kvalitní ryby (tuňák, losos nebo krevety), kousky čerstvé zeleniny (např. okurky nebo avokádo), kvalitní sójová omáčka, mletý japonský zelený křen (wasabi), marinovaný zázvor (bílý nebo růžový)
Číst dále »
0 komentářů

Jarní polévka z medvědího česneku

1 a 1/2 litru zeleninového vývaru, 4 menší brambory, 2 svazky medvědího česneku, 1 cibule, 3 lžíce másla, 1 kelímek smetany (vyzkoušejte naši smetanu Ranko z COOPu), muškátový oříšek, sůl a čerstvě mletý pepř
Číst dále »
0 komentářů
30 března., 2017
Moučníky pečené

Ovesné placičky

Ze všech uvedených ingrediencí vytvoříme směs, kterou zalijeme zhruba 2 hrnky mléka a necháme nejméně hodinu odležet. Pak ze směsi vytvoříme menší či větší placičky, které pečeme na pečicím papíře v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia přibližně 15 minut. Poznámka: Po upečení můžeme placičky potřít například povidly nebo ozdobit lžičkou jogurtu či zakysané smetany.
Číst dále »
0 komentářů
30 března., 2017
Moučníky pečené

Domácí Sachrův dort

150 g kvalitní hořké čokolády (obsah kakaa minimálně 70%), 150 g másla, 100 g cukru krupice, 5 vajec (bílky a žloutky zvlášť), 1 lžička vanilkového extraktu, 50 g mandlové mouky, 100 g hladké mouky, meruňkový nebo rybízový džem a čokoládová poleva.
Číst dále »
0 komentářů

Domácí turecký chléb

Byli jste někdy v Turecku? Už jste někdy ochutnali turecké placky alias turecký chléb? Jestli ne, udělejte si pár minut času a vyzkoušejte je podle našeho receptu. Je to tak snadné, že to za zkoušku rozhodně stojí! Připravte si k nim například hummus, rajčatový nebo česnekový dip, pečené jehněčí maso na špízu, zeleninu a užijte si tak pravé turecké hody!
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky