Recepty

Vyberte si z 1384 receptů

Kapustové karbanátky

1/2 kg kapusty, 300 g mletého hovězího masa, 3 vejce, 150 g strouhanky, 2 lžíce mléka, 4 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, majoránka, olej na smažení
Číst dále »
0 komentářů
6 prosince., 2017
Hovězí maso

Chili s masem (chili con carne)

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, poté ji na olivovém oleji v hrnci zpěníme společně s jemně nasekaným česnekem. Na pánvičku s trochou oleje si dáme mleté maso s drceným kmínem a zprudka orestujeme (restujeme tak dlouho, dokud mleté maso neztratí svou růžovou barvu). Poté přidáme k cibuli a česneku. K masové směsi  dále přidáme rajčata, najemno nakrájenou papriku a kukuřici. Dochutíme cukrem, solí, pepřem, chilli a sladkou paprikou. Dusíme přibližně 20 minut (pokud je masová směs moc hustá, můžeme naředit trochou vody). Poté přimícháme scezené fazole a necháme ještě asi 10 minut provařit. Ozdobíme zelenou petrželkou a podáváme s čerstvým pečivem.
Číst dále »
0 komentářů
30 listopadu., 2017
Hovězí maso

Hovězí stroganov

700 g hovězí svíčkové (popř. roštěné), sůl, mletý pepř, trochu hladké mouky, 5 lžic olivového oleje, 2 cibule, 5 menších žampionů, 2 dl vody, 1 lžíce plnotučné hořčice, 3 lžíce rajčatového protlaku, trochu citronové šťávy, trochu hladkolisté zelené petrželky (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů

Zapečená bramborovo-mrkvová kaše

1 kg brambor, 4 větší mrkve, sůl, trochu mléka, kousek másla, 4 žloutky, 1 dl smetany ke šlehání, 100 g tvrdého sýra, muškátový oříšek
Číst dále »
0 komentářů

Pardubické perníčky

½ kg hladké mouky, 60 g rostlinného tuku, 180 g moučkového cukru, 2 vejce, 1 lžička jedlé sody, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce medu, koření do perníku, 1 žloutek
Číst dále »
0 komentářů
21 listopadu., 2017

Domácí turecký med

Med dáme rozehřát. (Pozor! Nikdy ne vařit!) Bílky s cukrem postavíme do vařicí vody a šleháme do zhoustnutí. Pak tenkým pramínkem za stálého míchání přiléváme med. Nakonec přimícháme oříšky. Hmotu buď necháme ztuhnout nebo jen prochladnout a pak ji natíráme na oplatku asi na 1 cm vysoko. Svrchu ji přikryjeme též oplatkou a zatížíme lehkým prkénkem. Druhý den (s oplatkou či bez) krájíme na úzké proužky. Podáváme ke kávě nebo čaji.
Číst dále »
0 komentářů
31 října., 2017

Dýňový puding

1 menší dýně hokkaido, 100 ml mléka, 1 vanilkový lusk, špetka skořice, špetka muškátového oříšku, med
Číst dále »
0 komentářů
20 října., 2017
Moučníky pečené

Kávovinová bábovka

2 hrnky polohrubé mouky, 1 kypřicí prášek do pečiva (doporučujeme kypřící prášek do pečiva Varoma), 2 lžíce bezkofeinové směsi (vyzkoušejte naši směs Kávovina Nový den), 1 smetana ke šlehání (např. smetana na šlehání Ranko), 3 vejce, 1/2 hrnku krupicového cukru, tuk (na vymazání formy) a hrubá mouka (na vysypání formy)
Číst dále »
0 komentářů
18 října., 2017
Moučníky pečené

Makový dort

100 g másla (doporučujeme máslo Ranko), 150 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 6 žloutků, 150 g mletého máku, 1 lžička kypřicího prášku do pečiva, 70 g mletých mandlí, 1 lžička mleté skořice (vyzkoušejte naši skořici Dle Gusta), 6 bílků, moučkový cukr (na posypání)
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky