Recepty

Vyberte si z 1395 receptů

Sýrové koule s hořčičnou omáčkou

3 vejce, 100 g sýru s modrou plísní, 150 g strouhaného eidamu, 5 lžic hladké mouky, sůl, strouhanka, olej na smažení
Číst dále »
0 komentářů

Smažené sýrové prsty

Sýr necháme okapat (to v případě mozzarelly) a poté si ho nakrájíme na asi prst silné a dlouhé hranolky či válečky. Osolíme je a obalíme v mouce smíchané s trošku mletého barevného pepře, v rozšlehaných vejcích a na závěr ve strouhance. Smažíme je dozlatova na rozehřátém oleji. Podáváme k nim například rajčatovou omáčku (salsu). Poznámka: Náš recept na pikantní rajčatovou omáčku (salsu) přinášíme ZDE
Číst dále »
0 komentářů
21 května., 2019
Domácí výrobky

Domácí smetanový sýr mascarpone

3 kelímky čerstvé netrvanlivé smetany (33 %), šťáva z 1/2 citronu
Číst dále »
0 komentářů
21 května., 2019
Domácí výrobky

Domácí tavený sýr

250 g měkkého tvarohu(v kostce nebo v kelímku), 1/2 lžičky jedlé sody, sůl, rozpuštěné máslo
Číst dále »
0 komentářů
15 května., 2019
Luštěniny, Saláty,

Cizrnový salát

Salát: 1 konzerva cizrny (asi 400 g), 3 rajčata, 100 g černých oliv bez pecky, hrstička sójových klíčků (nemusí být), hrtička nasekané zelené petrželky Zálivka: 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce vinného octa, 1 lžička limetové šťávy, sůl, mletý pepř
Číst dále »
0 komentářů

Cizrnová pomazánka s avokádem

1 plechovka vařené cizrny, 1 zralé avokádo, citron, sůl, pepř, jarní cibulka, chilli
Číst dále »
0 komentářů

Domácí tofu ze sójových bobů

Na namočení: 500 g kvalitních sójových bobů, voda Na syřidlo: 2 dl studené vody, šťáva ze 2 citrónů, 2 lžíce balzamikového octa
Číst dále »
0 komentářů
13 května., 2019
Moučníky nepečené

Pošírované nektarinky

Nektarinky omyjeme, rozpůlíme a vyndáme pecky. Do hrnce nalijeme vodu spolu s bílým vínem a tuzemákem, přisypeme cukr a přidáme koření. Zvolna zahříváme a mícháme, dokud se cukr zcela nerozpustí. Pomalu přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni asi 10 minut (přitom stále mícháme). Poté vložíme nektarinky a necháme je dalších 10 až 15 minut na velmi mírném ohni probublávat (aby byly měkké, ale nerozpadaly se). Nakonec dáme i se sirupem vychladit do ledničky a podáváme například spolu s oblíbenou zmrzlinou. Poznámka: Pošírování je pomalé vaření ve vodě s přidáním octa či vína a koření nebo bylinek.
Číst dále »
0 komentářů
17 dubna., 2019
Těstoviny

Špagety se špenátem

1 balení špaget (400 g), 4 lžíce olivového oleje, 1 větší cibule, 250 g čerstvého špenátu (popř. balíček mraženého, ne však drceného), 2 lžíce másla, 3 stroužky česneku, 150 ml smetany, sůl, pepř, trochu citronové šťávy, 200 g slaniny
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky