Recepty

Vyberte si z 1395 receptů

3 července., 2019
Moučníky nepečené

Ovocné špízy s čokoládou

10 ks čerstvých jahod, 2 ks kiwi, 1 ks banánu, 1/2 ks ananasu (popř. malý ananasový kompot), 100 g čokoládové polevy
Číst dále »
0 komentářů
3 července., 2019
Grilované pochoutky

Kuře piri piri a grilovaná kukuřice

Nejprve si připravte marinádu. Do mixéru vložte všechny ingredience a rozmixujte je na hladkou pastu. Připravte si ostrý špičatý nůž. Kuře položte hřbetem nahoru. Odřežte přečnívající kůži na krku a u biskupa. Nožem vyřízněte páteř – řezy veďte po obou jejích stranách. Páteř vyjměte, kuře rukama roztlačte naplocho a vložte jej do mísy, ve které ho budete marinovat. Asi třetinu marinády vmasírujte do vnitřní části kuřete, druhou třetinu do jeho vnější části. Zbývající třetinu marinády si odložte pro servírování. Takto připravené kuře nechte marinovat při pokojové teplotě alespoň 20 minut, nejlépe však několik hodin v lednici (kuře si můžete připravit až 1 den předem). Gril rozehřejte na středně vysokou teplotu. Mřížku potřete olejem. Kuře vyjměte z mísy a položte jej na rozpálený gril kůží dolů. Využijte i zbytek marinády z mísy a kuře jí potřete. Grilujte přibližně 15 minut nebo dokud není kůžička zlatohnědá. Poté kuře obraťte a grilujte ještě dalších 15–20 minut. Propečení můžete zkontrolovat i teploměrem, správně propečené kuře by mělo mít vnitřní teplotu asi 80 °C (na prsou 75 °C). Před porcováním nechejte kuře ještě 5 minut odpočinout. Servírujte s nasekanými čerstvými bylinkami, zbytkem piri piri omáčky a grilovanou kukuřicí s domácím bylinkovým máslem. Na domácí máslo […]
Číst dále »
0 komentářů
2 července., 2019
Grilované pochoutky

Grilovaná vepřová žebra a salát Coleslaw

Žebra očistěte a odblaňte. Nakrájejte je velkým ostrým nožem na jednotlivá žebra. Zázvor oloupejte a najemno nastrouhejte. Smíchejte ho s prolisovaným česnekem, medem, sójovou omáčkou, solí a pepřem. Dobře promíchejte a vzniklou marinádou potřete maso. Žebra naskládejte do grilovací misky, přikryjte potravinovou fólií a nechte asi 4 hodiny marinovat v chladu. Marinované maso grilujte 8 minut po každé straně, poté grilovací misku na roštu přesuňte na menší žár, přiklopte gril a pečte ještě asi 15 minut. Grilovaná žebra výborně doplní salát Coleslaw. Salát Coleslaw Zelí a cibuli nakrájejte na drobné kostičky, mrkev na tenké nudličky. Zakysanou smetanu nebo majonézu smíchejte se solí, pepřem, cukrem, vinným octem, citronovou šťávou a do dresinku vmíchejte zeleninu. Salát nechejte v lednici uležet a podávejte ho chladný. TIP: Maso při marinování nepřesolte, zbytečně by tak uvolnilo vlastní šťávu. Dosolit můžete, až hotový pokrm. 
Číst dále »
0 komentářů
1 července., 2019
Saláty

Mrkvový salát

3 větší mrkve, 1 jablko, šťáva z 1 citronu a 1 pomeranče, 3 lžíce tekutého medu, trochu olivového oleje
Číst dále »
0 komentářů
14 června., 2019
Drůbež

Pálivé indické kuře (Madras)

1 kuře (o váze asi 1 a 1/2 kg), 2 lžíce citronové šťávy, 1 lžička chilli, čerstvě umletý pepř, 30 g másla, 1 lžíce rostlinného oleje, 1 velká cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru, 1 lžička mletého koriandru, 1 lžička mletého římského kmínu, 1/2 lžičky mleté kurkumy, sůl, 150 ml vody
Číst dále »
0 komentářů
10 června., 2019
Moučníky pečené

Hruškový koláč

6 zralých hrušek, trochu citronové šťávy, 100 g krupicového cukru, 2 vejce, špetka soli, 150 g hladké mouky, 1 kypřicí prášek do pečiva, ½ hrnku mléka, 3 lžíce oleje, trochu hrubé mouky (na vysypání formy), kousek másla (na vymazání formy) + 80 g másla (na přelití koláče), trochu tuzemáku, 3 lžíce cukru
Číst dále »
0 komentářů
5 června., 2019
Ryby a mořské plody

Marinovaný a pečený losos

500 g lososa (nejlépe čerstvého – jen chlazeného), 1 dl olivového oleje, 3 lžíce bílého vína, 2 lžíce octa balzamico, 2 prolisované stroužky česneku, 50 g sezamových semínek, 1 lžíce medu, několik plátků citronu, sůl, pepř
Číst dále »
0 komentářů

Domácí jahodový jogurt

1 litr plnotučného mléka, 1 malý přírodní (živý) jogurt, tekutý med (podle chuti) a čerstvé jahody
Číst dále »
0 komentářů

Nakládané papriky

Papriky omyjeme, rozpůlíme a odstraníme jadérka. Poté je pokrájíme na kousky. Cibuli očistíme a pokrájíme na kolečka, česnek očistíme a pokrájíme na plátky. Papriky klademe do sklenic, kde je prokládáme kolečky cibule a plátky česneku. Podle chuti přidáme i čerstvou bazalku. Do každé sklenice přidáme na špičku nože Pomůcky ke konzervování. Vodu svaříme s octem, cukrem a solí a vařící nálev nalijeme na papriky. Do každé sklenice přidáme jednu lžíci olivového oleje. Sklenice uzavřeme, trochu s nimi zatřeseme, postavíme na pečicí plech naplněný do výšky 2 cm horkou vodou a vložíme do spodní poloviny předehřáté trouby (elektrická trouba: 95 °C, plynová trouba: stupeň 1). Pečeme (zavařujeme) 70 minut.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky