1 hrnek rozdrcených ovesných vloček, 1 hrnek kukuřičné mouky, 1/4 lžičky kypřicího prášku do pečiva nebo jedlé sody, 1 plechovku tuňáka v oleji nebo ve vlastní šťávě a 1/3 až 1/2 hrnku vody.
Vanilkový cukr, krupicový cukr a vajíčko vyšleháme do pěny a přidáme olej, mléko a pomerančovou šťávu. Vše promícháme s moukou a práškem do pečiva. Do směsi nastrouháme pomerančovou kůru ze dvou chemicky neošetřených pomerančů a vše důkladně zamícháme. Plníme do muffinových košíčků (do 2/3) a pečeme na 180 stupňů zhruba 20 až 30 minut.
Kuřecí prsíčka omyjeme a osušíme. Jemně je naklepeme a na vrchní straně uděláme mělké zářezy nožem. Z olivového oleje, hořčice, soli, mletého pepře a tymiánu připravíme marinádu, kterou kuřecí prsa potřeme a dáme asi na hodinu odležet. Mezitím si připravíme citrusy: Pomelo, grep i pomeranč oloupeme a rozdělíme na měsíčky. Na pánvičce si rozehřejeme máslo a citrusové měsíčky na něm mírně (!) osmahneme. Pokapeme medem a necháme nasáknout. Marinované maso poté opečeme na druhé pánvičce z obou stran dozlatova. Na talíře naaranžujeme kousek zeleného salátu s měsíčky teplých medových citrusů, přidáme ogrilovaná kuřecí prsíčka a jemně pokapeme balzamikovým octem. Poznámka: Jako přílohu vyzkoušejte například česnekovou bagetu – náš recept na ni naleznete ZDE