Recepty

Vyberte si z 1380 receptů

28 července., 2020
Nápoje studené

Koktejl Mojito

1 limetka, 10 lístků čerstvé máty, 2 lžíce třtinového cukru, ledová tříšť (případně několik kostek ledu), 4 cl bílého rumu, 2 dl sodovky
Číst dále »
0 komentářů

Domácí citronový sirup

Citrony omyjeme a vymačkáme z nich veškerou šťávu. Tu přecedíme přes jemné sítko a dáme do kastrolu ohřát (pozor, nevaříme!). Poté přisypeme krystalový cukr a mícháme do úplného rozpuštění (případně opět trochu zahřejeme). Vzniklý citronový sirup přelijeme do čisté lahve, kterou dobře uzavřeme a uložíme na chladné, tmavé a suché místo.
Číst dále »
0 komentářů
27 července., 2020
Nápoje studené

Domácí pomerančový džus s mrkví

Mrkev očistíme a dáme do hrnce vařit na 20 minut. Zcedíme a necháme vychladnout. Studenou ji rozmixujeme společně s oloupanými pomeranči v 1 litru vody. V dalším 1 litru vody svaříme krystalový cukr. Dále povaříme ještě 3 litry vody s kyselinou citronovou. Potom vše procedíme do větší nádoby a promícháme. Takto připravený džus vydrží v chladu více než týden. Poznámka: Stejně můžeme připravovat citronový džus, kde pomeranče nahradíme 2 citrony.
Číst dále »
0 komentářů
26 července., 2020
Nápoje studené

Mátová limonáda

1 hrst čerstvé máty, 6 lžic třtinového cukru, 2 citrony, 2 l vody (popřípadě citronové minerálky)
Číst dále »
0 komentářů
20 července., 2020
Drůbež

Kuřecí špízy se zeleninou

400 g kuřecích prsou, 1 dl olivového oleje, sůl, mletý pepř, trochu červené papriky (případně grilovacího koření), 3 stroužky česneku, 1 dlouhá zelená cuketa, 1 červená paprika, 1 žlutá paprika, 1/2 l vody nebo vývaru, čerstvé bylinky (např. tymián, bazalka, kopr)
Číst dále »
0 komentářů

Grilovaná krkovička v pivní marinádě

Maso zlehka naklepeme, z obou stran mírně osolíme, opepříme a potřeme rozmělněným česnekem. Připravíme si marinádu: Máslo rozehřejeme na pánvi s vyšším okrajem, přilijeme pivo, promícháme a sejmeme z ohně. Vmícháme kmín, zázvor i nasekanou majoránku. Poté do marinády naložíme maso a necháme přes noc v chladu. (Náš tip: Aby omáčka dokonale pokryla každý kousek masa, můžete marinádu nalít do sáčku, vložit do něj maso, zauzlovat a balíček protřepat a promnout.) Před grilováním maso vyjmeme z chladničky a necháme dojít do pokojové teploty. Plátky opékáme asi 6 až 7 minut a poté je otočíme. Během pečení potíráme zbylou marinádou. Na závěr si připravíme česnekovo-pažitkový dip: Zakysanou smetanu dáme do misky, přidáme olej a vyšleháme dohladka. Přidáme drcený česnek, najemno nasekanou pažitku a dle chuti sůl s pepřem. Podáváme s opečenou krkovičkou, brambory a oblíbeným salátem.
Číst dále »
0 komentářů
29 června., 2020
Předkrmy a lehká jídla

Slaninové muffiny s vajíčkem

4 až 5 plátků toastového chleba, tvrdý sýr čedar, anglická slanina, vajíčko, sůl, pepř
Číst dále »
0 komentářů
19 června., 2020
Hovězí maso

Tatarský biftek z hovězí svíčkové

Hovězí maso najemno naškrábeme ostrým nožem a dáme vychladit na 20 minut do lednice. Na talíři poté z masa vytvarujeme bochánky (z daného množství budou 4 talíře/ porce) a uprostřed každého uděláme důlek, do nějž rozklepneme vajíčko (popř. jen zakapeme olivovým olejem). Okolo masa servírujeme jemně nasekanou cibulku, pokrájené kyselé okurky, kapary, a v malých mističkách i oba druhy hořčice, kečup, tabasko, worchesterskou omáčku, sůl, čerstvě mletý pepř, drcený kmín, chilli a mletou papriku. Na rozpáleném oleji opečeme topinky a potřeme je česnekem. Na každém strávníkovi pak necháme vlastní smíchání a namixování ingrediencí na tatarák podle libosti.
Číst dále »
0 komentářů
16 června., 2020
Houby

Pikantní smažená hlíva ústřičná

Houby: 500 g hlívy ústřičné, 2 dl piva, 1 vejce, 100 g tvrdého sýru, grilovací koření, 50 g hladké mouky, chilli, sůl, pepř, olej na smažení Pikantní omáčka: 7 lžic majonézy, 2 lžíce kvalitního kečupu, 2 lžičky grilovacího koření, 1 lžička sladké papriky, 1/2 lžičky sušeného chilli
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky