Ze všech ingrediencí vypracujeme nelepivé těsto a necháme alespoň hodinu kynout na teplém místě. Vykynuté těsto rozválíme do tvaru obdélníku, potřeme změklým máslem a rovnoměrně posypeme cukrem smíchaným se skořicí, ořechy a rozinkami. Srolujeme jako roládu, potřeme rozšlehaným vejcem a nakrájíme na kolečka široká zhruba 2 cm. Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem na 190˚C zhruba 30 minut (dozlatova). Podle chuti můžeme po upečení ještě horké polít kysanou smetanou s cukrem.
500 g těstovin (doporučujeme penne nebo mašličky COOP Premium), asi 10 kousků sušených rajčat naložených v oleji, 150 g oliv, čerstvé bylinky a parmazán na posypání
Chcete udělat radost svojí mamince a překvapit ji něčím výjimečným k nedělnímu Dni matek? Vyzkoušejte náš recept na úžasně dobrý malinový trifle – tradiční anglický dezert, který se skládá do skleničky ve vrstvách. Připravíme si na něj: 1 balení oblíbených sušenek, 150 g čerstvých malin, 2 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce oblíbeného likéru a smetanovou šlehačku ve spreji COOP Premium.
K různým druhům mase se hodí různé druhy koření a bylinek. Každé maso chce provonět něčím jiným. Drůbež má nejraději tymián, hovězí rozmarýn a vepřové přímo miluje šalvěj. Že jste to ještě nejedli? Tak to zkuste tento recept.
Pokud bramborové hranolky nahradíte těmito cuketovými, nejenže je můžete mlsat s menšími výčitkami, ale zachutnají vám více než ty klasické! Na cuketové hranolky budeme potřebovat: 1 střední cuketu, 2 vejce, 1/2 hrnku strouhaného tvrdého sýra (eidam, parmazán…), 1 hrnek strouhanky, sůl, mletý pepř a koření podle chuti.