Recepty

Vyberte si z 1384 receptů

29 října., 2020
Moučníky nepečené

Marcipánové prsty čarodějnice

Falešný marcipán: 1/4 kg sušeného polotučného mléka, 1/2 kg moučkového cukru, 3 vrchovaté lžíce medu, 2 lžíce vody, 1 lžíce mandlového aroma (např. od společnosti Dr. Oetker), trochu solamylu, 1 až 2 balíčky cukrárenského zeleného želé (také od Dr. Oetker) nebo trochu zelené potravinářské barvy Dále: trochu rozehřáté čokolády, celé neloupané mandle
Číst dále »
0 komentářů
26 října., 2020
Předkrmy a lehká jídla

Mini párečky v těstíčku (corn dogs)

Tyto malé párečky se řadí mezi finger foods, neboli jakousi formu jednohubek, předkrmů. Jsou velmi oblíbené především v Americe, ale zaručujeme vám, že jakmile je jednou vyzkoušíte, nebudou už chybět na žádné vaší akci.
Číst dále »
6 komentářů
8 října., 2020
Moučníky nepečené

Limetkový nepečený cheesecake

Tento osvěžující lehký dezert se hodí nejen pro letní dny, ale oblíbíte si ho tak, že si jej budete chtít dopřávat pořád.
Číst dále »
0 komentářů
8 října., 2020
Sladká jídla

Palačinky plněné tvarohem

Těsto: 2 vejce, ½ l mléka, 200 g polohrubé mouky, špetka soli, 40 g krupicového cukru, olej na smažení Náplň: 500 g plnotučného tvarohu, 2 lžíce bílého jogurtu, 100 g cukru, 1 vanilkový cukr, 2 žloutky, strouhaná citrónová kůra, 2 bílky, špetka soli
Číst dále »
0 komentářů
18 září., 2020
Drůbež

Kuřecí maso na houbách

1/2 kg kuřecího masa, sůl, mletý pepř, trochu olivového oleje, 250 g hub (např. malých hříbků), 1 lžička drceného kmínu, 60 g másla, 2 cibule, 1 jarní cibulka (nemusí být), 3 stroužky česneku, 1 dl bílého vína, 1/2 l vody nebo vývaru, 100 ml zakysané smetany
Číst dále »
0 komentářů

Falešná dršťková polévka z kotrče

400 g kotrče kadeřavého, 4 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 5 stroužků česneku, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžíce sladké mleté papriky, špetka pálivé papriky, asi 1 l vody nebo vývaru, kousek másla, 2 lžíce hladké mouky, sůl, majoránka, nať z jarní cibulky na ozdobu
Číst dále »
1 komentář
17 září., 2020
Houby

Plněné a zapečené houby

10 až 15 hub vhodných k naplnění a zapečení (žampiony, bedly apod.), 6 lžic olivového oleje, 1 cibule, 200 g slaniny, 3 stroužky česneku, 3 rajčata, sůl, mletý pepř, 2 lžíce balzamikového octa, 100 ml zakysané smetany, 200 g tvrdého sýra (např. eidam uzený 45%) a zelené bylinky na ozdobu (pažitka, petrželka…)
Číst dále »
0 komentářů

Houby naložené v oleji

1 kg pevných hub (lišky, malé hříbky apod.), sůl, kmín drcený nebo hrubě mletý, hrubě mletý pepř, celý kmín, olej (např. olivový nebo jiný kvalitní)
Číst dále »
0 komentářů

Houbové rizoto

Na olivovém oleji v kastrolu si zpěníme najemno pokrájenou cibuli a po chvíli přisypeme rýži. Asi 3 minuty mícháme a opékáme, poté přidáme prolisovaný česnek a necháme ho rozvonět. Zalijeme bílým vínem a necháme vyvařit. Poté přiléváme po částech kuřecí vývar, přičemž rýži mícháme a tekutinu necháváme vždy vyvařit (postupujeme po sběračkách). Takto pokračujeme tak dlouho, dokud není rýže hotová. Mezitím si na pánvičce rozehřejeme máslo a dáme na něj pokrájené houby. Osolíme, opepříme a necháme asi 15 minut (podle druhu hub a velikosti pokrájených kousků) dusit, aby houby změkly. Na posledních pár minut přihodíme i zelený hrášek, aby také změkl. Smícháme s rýží a přidáme zakysanou smetanu. Hotové rizoto ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky