Recepty

Vyberte si z 1380 receptů

2 listopadu., 2020
Zvěřina a ostatní maso

Bažant na víně s houbami

1 bažant, 150 g anglické slaniny vcelku, sůl, 1 lžíce koření na divočinu (zvěřinu), 1 větší cibule, 1 sklenička konzervovaných hub v sladkokyselém nálevu (asi 300 g), 50 g rozpuštěného másla, 1/2 l bílého vína, 1/2 l vody, tymián (nejlépe čerstvý)
Číst dále »
0 komentářů
1 listopadu., 2020
Ryby a mořské plody

Slávky na bílém víně

Slávky důkladně očistíme a necháme je odležet v ledové vodě. Na oleji si osmažíme na kolečka nakrájený česnek ke kterému přidáme nakrájená cherry rajčátka. Poté přidáme slávky a necháme chvíli podusit pod pokličkou. Až se slávky začnou otevírat přilijeme bílé víno a chilli papričky. Necháme ještě chvíli podusit. Slávky musí pustit vodu. Poté dosolíme a přidáme citronovou šťávu. Až budeme mít slávky stažené z plamene přidáme nakrájenou petrželku, promícháme a můžeme podávat s čerstvou bagetkou. Dejte si pozor, na konzumování neotevřených slávek. Znamená to, že jsou zkažené.
Číst dále »
0 komentářů
29 října., 2020
Moučníky nepečené

Marcipánové prsty čarodějnice

Falešný marcipán: 1/4 kg sušeného polotučného mléka, 1/2 kg moučkového cukru, 3 vrchovaté lžíce medu, 2 lžíce vody, 1 lžíce mandlového aroma (např. od společnosti Dr. Oetker), trochu solamylu, 1 až 2 balíčky cukrárenského zeleného želé (také od Dr. Oetker) nebo trochu zelené potravinářské barvy Dále: trochu rozehřáté čokolády, celé neloupané mandle
Číst dále »
0 komentářů
26 října., 2020
Předkrmy a lehká jídla

Mini párečky v těstíčku (corn dogs)

Tyto malé párečky se řadí mezi finger foods, neboli jakousi formu jednohubek, předkrmů. Jsou velmi oblíbené především v Americe, ale zaručujeme vám, že jakmile je jednou vyzkoušíte, nebudou už chybět na žádné vaší akci.
Číst dále »
6 komentářů
8 října., 2020
Moučníky nepečené

Limetkový nepečený cheesecake

Tento osvěžující lehký dezert se hodí nejen pro letní dny, ale oblíbíte si ho tak, že si jej budete chtít dopřávat pořád.
Číst dále »
0 komentářů
8 října., 2020
Sladká jídla

Palačinky plněné tvarohem

Těsto: 2 vejce, ½ l mléka, 200 g polohrubé mouky, špetka soli, 40 g krupicového cukru, olej na smažení Náplň: 500 g plnotučného tvarohu, 2 lžíce bílého jogurtu, 100 g cukru, 1 vanilkový cukr, 2 žloutky, strouhaná citrónová kůra, 2 bílky, špetka soli
Číst dále »
0 komentářů
18 září., 2020
Drůbež

Kuřecí maso na houbách

1/2 kg kuřecího masa, sůl, mletý pepř, trochu olivového oleje, 250 g hub (např. malých hříbků), 1 lžička drceného kmínu, 60 g másla, 2 cibule, 1 jarní cibulka (nemusí být), 3 stroužky česneku, 1 dl bílého vína, 1/2 l vody nebo vývaru, 100 ml zakysané smetany
Číst dále »
0 komentářů

Falešná dršťková polévka z kotrče

400 g kotrče kadeřavého, 4 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 5 stroužků česneku, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžíce sladké mleté papriky, špetka pálivé papriky, asi 1 l vody nebo vývaru, kousek másla, 2 lžíce hladké mouky, sůl, majoránka, nať z jarní cibulky na ozdobu
Číst dále »
1 komentář
17 září., 2020
Houby

Plněné a zapečené houby

10 až 15 hub vhodných k naplnění a zapečení (žampiony, bedly apod.), 6 lžic olivového oleje, 1 cibule, 200 g slaniny, 3 stroužky česneku, 3 rajčata, sůl, mletý pepř, 2 lžíce balzamikového octa, 100 ml zakysané smetany, 200 g tvrdého sýra (např. eidam uzený 45%) a zelené bylinky na ozdobu (pažitka, petrželka…)
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky