Recepty

Vyberte si z 1401 receptů

21 dubna., 2025
Velikonoční pokrmy

Smažené pampelišky

asi 6 vajec, 1 dl mléka, 2 lžíce hladké mouky, trochu soli a řepkový olej na smažení
Číst dále »
21 dubna., 2025
Polévky teplé

Polévka kulajda

hrst čerstvých nebo sušených hub, 4 brambory, 1 a 1/2 l vývaru, 1/2 lžičky kmínu, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky černého pepře, 2 bobkové listy, 100 ml smetany ke šlehání, 2 lžíce hladké mouky, 100 ml zakysané smetany, čerstvý kopr, sůl, 3 natvrdo uvařená vejce, vinný ocet na dochucení
Číst dále »

Pampeliškový med

Pampeliškový med (nebo spíše sirup) nejen skvěle chutná, ale je i velmi zdravý. Pomáhá při nachlazení, podporuje naši imunitu a celkově pročišťuje organismus.
Číst dále »
21 dubna., 2025
Saláty

Vajíčkový salát s medvědím česnekem

Natvrdo uvařená vejce oloupeme a nakrájíme na kousky, kyselé okurky nahrubo nastrouháme. Přidáme pokrájené listy medvědího česneku, zakysanou smetanu a dijonskou hořčici. Osolíme, opepříme a jemně vše promícháme. Hotový salát dáme do chladničky. Vychlazený jej podáváme s čerstvým pečivem.
Číst dále »
21 dubna., 2025
Nápoje teplé

Pampeliškový čaj

Chcete udělat něco pro své zdraví? Připravte si tento netradiční, ovšem velmi zdravý čaj ze smetanky lékařské.
Číst dále »

Vajíčková pomazánka

6 natvrdo uvařených vajec, 80 g másla, 2 lžíce bílého jogurtu, 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 jarní cibulky nebo svazek čerstvé pažitky, sůl, mletý pepř
Číst dále »
21 dubna., 2025
Domácí výrobky

Pampeliškový olej

Pampelišek roste na zahrádkách plno a většinou je zde nevidíme zrovna rádi. Máme pro vás tip, jak pampelišky využít na výrobu pampeliškového oleje. Na pampeliškový olej budeme potřebovat: 3 hrsti pampeliškových květů a 1/2 litru olivového nebo kokosového oleje.
Číst dále »

Šlehačkový beránek

Tento recept je neskutečně rychlý a takzvaně „blbuvzdorný“, zvládnou ho i děti, pokaždé se povede a je krásně nadýchaný. Připravte si: 4 celá vejce, 250 g cukru krupice, 1 lžičku vanilkové pasty (případně semínka z ½ lusku), 250 ml 33% smetany ke šlehání, 300 g polohrubé mouky a 1 lžíci prášku do pečiva.
Číst dále »

Americké brambory pečené v troubě

Velikonoční stůl si zaslouží nejen tradiční dobroty, ale i křupavé americké brambory jako přílohu, která skvěle doplní voňavé pečené maso či zeleninu. Připravíme si na ně: 750 brambor, 4 lžíce řepkového oleje, 1/2 sáčku kořenicího přípravku na americké brambory (doporučujeme naši značku Dle Gusta) a čerstvé bylinky podle chuti (např. rozmarýn).
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky