Zelené fazolové lusky a mrkvičky očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Steaky z lososa očistíme, osušíme, zakapeme olejem, citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Na oleji osmahneme nejprve cibuli, pak přidáme fazolové lusky s mrkvičkou a vše krátce orestujeme. Potom směs zalijeme vínem. Jakmile se víno odpaří, přilijeme zeleninový vývar a zeleninu podusíme doměkka. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a uchováme v teple. Na oleji z obou stran si opečeme steaky z lososa a hotové je ihned servírujeme na talíře. Na závěr posypeme nasekaným koprem a podáváme s teplými fazolkami a mrkvičkou. Jako přílohu doporučujeme čerstvý domácí chléb.
Poznámka: Recept na čerstvý domácí chléb přinášíme ZDE