Nejprve si připravíme polévku: Na másle si dozlatova osmažíme cibulku a přidáme k ní nakrájené brambory a květák (kousek květáku můžeme nechat stranou na ozdobu). Ochutíme solí, pepřem a čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem. Zprudka osmažíme a zalijeme vodou. Vaříme, dokud nejsou brambory a květák uvařeny. Rozmixujeme tyčovým mixérem na kaši a zalijeme smetanou, přivedeme k varu a podle potřeby ještě dochutíme. Noky uděláme následovně: Vejce smícháme s nastrouhaným eidamem a prolisovaným česnekem. Poprášíme moukou a vytvoříme tužší těsto, které nabíráme na lžíci a vkládáme do vroucí polévky. Necháme vařit zhruba 3 minuty, poté polévku stáhneme z plamene. Na závěr můžeme osmahnout na trošce másla i schované kousky květáku a ozdobit jimi polévku spolu se zelenou petrželkou.