Kuře omyjeme a nakrájíme na 8 kousků. Ty vložíme do velkého hrnce a naložíme je spolu s citronovou šťávou, mletým chilli a čerstvě mletým černým pepřem. Vše dobře promícháme, přikryjeme a dáme chladit do ledničky na 3 až 4 hodiny. Mezitím si ve velké pánvi rozhřejeme máslo a olej, přidáme najemno nakrájenou cibuli, česnek i zázvor a 5 minut dusíme, dokud směs nezměkne. Poté přidáme koriandr, římský kmín a kurkumu a podusíme ještě asi 1 minutu. Do směsi přidáme marinované kuře (i s marinádou) a necháme zhnědnout po všech stranách. Podle chuti dochutíme solí. Po zhnědnutí masa přilijeme vodu a přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou a dusíme zhruba 45 minut, dokud kuře zcela nezměkne. Pokud je potřeba, můžeme přilít ještě trochu vody. Ozdobíme čerstvými bylinkami a podáváme s rýží.
Poznámka: Kuřecí Madras je oblíbené indické jídlo. Jeho hlavním znakem je výborně sladkokyselá a zároveň pálivá chuť.