Nejprve se pustíme do marinování: Kuřecí maso nakrájíme na větší kousky. Ve větší misce si smícháme bílý jogurt, rajčatový protlak, olej, sladkou papriku, chilli (podle chuti), kurkumu, koření garam masala, prolisovaný česnek, jemně nastrouhaný zázvor, 2 lžíce smažené cibulky a sůl. Přidáme nakrájené kuřecí maso, přikryjeme a dáme do ledničky. Necháme marinovat několik hodin, ale klidně i přes noc.

Dále si připravíme rýži: Rýži vhodíme do horké vody spolu s badyánem, hřebíčkem, kardamomem a solí. Vaříme na silném ohni 5 minut do poloměkka a poté slijeme i s kořením do sítka. Nyní si ohřejeme trošku mléka a vhodíme do něj šafránové nitky. Do litinového (nebo jiného nepřipékavého) hrnce dáme (nasucho) marinované maso včetně marinády a za stálého míchání vaříme asi 7 minut. Na maso nasypeme 4 lžíce smažené sušené cibulky a přidáme předpřipravenou rýži s kořením. (Nemícháme, necháme ve vrstvách.) Přelijeme rozpuštěným přepuštěným máslem a mlékem s šafránem. Pod pokličkou dusíme asi 15 minut. Na závěr promícháme a můžeme servírovat.