Maso omyjeme a nakrájíme na nudličky. Ty osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou. Takto připravené maso dáme na chvíli do ledničky. Mezitím si v kastrolu osmahneme na olivovém oleji pokrájenou cibuli. Přidáme k ní naložené maso a zprudka ho opečeme. Přihodíme pokrájené žampiony a také trochu osmahneme. Zalijeme vodou, přidáme hořčici s rajčatovým protlakem a hrnec přikryjeme pokličkou. Dusíme tak dlouho, dokud maso nebude měkké. Na závěr podle potřeby dosolíme či okyselíme citronovou šťávou. Podáváme s dušenou rýží a na talíři můžeme ještě posypat nasekanou hladkolistou petrželkou.
Poznámka: Stroganov (nebo také Stroganoff) je ruský způsob přípravy guláše, na který se používá hovězí svíčková či roštěná. Existuje více receptů na jeho přípravu – v některých nalezneme i bílé víno, koňak nebo šampaňské.