1 ananas, 500 g kuřecích stehenních řízků, 4 lžíce olivového oleje, 1/2 limetky, sůl, hrubě drcený pepř
Medová omáčka: 1 lžíce medu, 3 lžíce plnotučné (nebo jiné oblíbené – např. francouzské) hořčice, 1 lžíce sojové omáčky, sůl
Ananas oloupeme, vykrojíme z něj tvrdý střed a nakrájíme na kolečka. Kuřecí řízky očistíme a naložíme do marinády připravené z olivového oleje, limetkové šťávy a trošky soli a hrubě drceného pepře. Gril předehřejeme a nejprve na něm ogrilujeme z obou stran a doměkka ananasová kolečka a poté i namarinované kuřecí maso dozlatova. V průběhu grilování si připravíme medovou omáčku: V misce si smícháme med s hořčicí a vidličkou je ušleháme do hladké omáčky. Přimícháme sojovou omáčku a podle chuti můžeme jemně dosolit. Ogrilovaný ananas i kuřecí maso naaranžujeme na talíře a přelijeme medovou omáčkou. Podáváme s čerstvým pečivem.