Žebra očistěte a odblaňte. Nakrájejte je velkým ostrým nožem na jednotlivá žebra.
Zázvor oloupejte a najemno nastrouhejte. Smíchejte ho s prolisovaným česnekem, medem, sójovou omáčkou, solí a pepřem. Dobře promíchejte a vzniklou marinádou potřete maso.
Žebra naskládejte do grilovací misky, přikryjte potravinovou fólií a nechte asi 4 hodiny marinovat v chladu. Marinované maso grilujte 8 minut po každé straně, poté grilovací misku na roštu přesuňte na menší žár, přiklopte gril a pečte ještě asi 15 minut. Grilovaná žebra výborně doplní salát Coleslaw.
Salát Coleslaw
Zelí a cibuli nakrájejte na drobné kostičky, mrkev na tenké nudličky. Zakysanou smetanu nebo majonézu smíchejte se solí, pepřem, cukrem, vinným octem, citronovou šťávou a do dresinku vmíchejte zeleninu. Salát nechejte v lednici uležet a podávejte ho chladný.
TIP: Maso při marinování nepřesolte, zbytečně by tak uvolnilo vlastní šťávu. Dosolit můžete, až hotový pokrm.