Ve vlažné vodě rozmícháme kvasnice. Do větší mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, kmín a ocet a dobře promícháme. Vlijeme vodu s kvasnicemi a vypracujeme kompaktní lepivé těsto. Necháme minimálně 2 hodiny kynout na teplém místě. Mezi tím si připravíme hrnec nebo kulatou zapékací mísu, vymažeme ji olejem a vysypeme moukou. Vykynuté těsto přesuneme do vysypaného hrnce (mokrýma rukama se nám bude s těstem pracovat lépe) a rovnoměrně rozprostřeme. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170˚C asi 45 minut, dokud není chleba krásně zlatavý. Při pečení ho můžeme potírat vodou se špetkou soli. Po upečení necháme před krájením chleba vystydnout, aby se nám nesrazil.
Náš tip: Do těsta můžeme přidat oblíbená semínka (dýňová, sezamová…), vločky nebo ořechy.
1 komentář pro článek Domácí chleba