V misce pomocí vidličky rozmačkáme banány na kaši. Čím zralejší banány jsou, tím sladší a vláčnější bude výsledný chléb. Přidáme na kousky pokrájené změklé máslo a promícháme. Klepneme vajíčka a opět promícháme. Do banánové směsi přisypeme mouku, cukr, prášek do pečiva se sodou, sůl a mletou skořici. Vše společně vymícháme do hladkého těsta. Nakonec přidáme nasekanou čokoládu. Těsto vlijeme do vymazané a pomoučené formy (ideální je hlubší a podlouhlá forma, například na biskupský chlebíček či hřbet). Pečeme na 180°C po dobu asi 50 minut, dokud se při zapíchnutí špejle těsto již nelepí. Necháme důkladně vychladnout, vyklopíme z formy a podáváme například s vanilkovou zmrzlinou a karamelovou omáčkou jako dezert. Nebo jíme jen tak.