Recepty

Vyberte si z 1391 receptů

23 prosince., 2024
Ryby a mořské plody

Smažený kapr s jogurtem a mandlemi

1 očištěný kapr (rozdělený na podkovy), sůl, trochu drceného kmínu, 150 ml bílého jogurtu, hladká mouka, 2 vejce, strouhanka, olej na smažení, 50 g másla, 150 g mandlových plátků, 1 citron, zelená petrželka na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
23 prosince., 2024
Ryby a mořské plody

Treska na česneku a rajčatech

400 g filé z tresky, 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce olivového oleje, 4 stroužky česneku, 1 středně velká cibule, 1 plechovka loupaných konzervovaných rajčat, 1 lžíce sekaných bylinek (např. petrželka, bazalka či tymián), sůl, trochu cukru
Číst dále »
0 komentářů

Dietní bramborový salát

700g brambor, 1 mrkev, 1 cibule, 1 plechovka sterilovaného hrášku, 300 ml bílého jogurtu, 1 lžíce plnotučné hořčice, celer, pepř, citron, sůl
Číst dále »
0 komentářů

Hrachová polévka

1/2 kg hrachu, 1 a 1/2 l vody, 2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 200 g slaniny, 4 stroužky česneku, 1 l vývaru, sůl, pepř, majoránka, máslo, bílé pečivo (na kostičky)
Číst dále »
0 komentářů
21 prosince., 2024
Moučníky pečené

Babiččina mandlová vánočka

120 g másla, 80 g krystalového cukru, 3 žloutky, sůl, kůra z chemicky neošetřeného citronu, vanilkový cukr, droždí, mléko, polohrubá mouka, rozinky, sekané mandle
Číst dále »
0 komentářů
21 prosince., 2024
Hovězí maso

Vánoční guláš se zeleninou a bramborem

Guláš o Vánocích?! Ne, nezbláznili jsme se. Každému kuba nebo ryba nechutná, ale takový poctivý gulášek vylepšený o kořenovou zeleninu pro něj bude naopak opravdovou sváteční pochoutkou. Na guláš se zeleninou (a bramborem) si připravíme: 2 lžíce oleje nebo sádla, 2 cibule, 500 g hovězí kližky, krku nebo ramínka, 1 stroužek česneku, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky kmínu, 2 lžíce sladké papriky (vyzkoušejte naši značku COOP Premium), 4 mrkve, 1 petržel, kousek celeru, 500 g brambor, 2 lžíce rajského protlaku a trochu čerstvé petrželky na ozdobu (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
21 prosince., 2024
Houby

Tradiční houbový kuba

1 až 2 hrnky sušených hub, 250 g krup, 2 lžíce sádla, 1 větší cibule, 5 stroužků česneku, sůl, pepř, mletý kmín, majoránka
Číst dále »
0 komentářů

Hrášková polévka

Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kousky. Pórek nakrájíme na kolečka. Na másle si zpěníme nejprve cibuli a po chvíli i pórek. Asi po 5 minutách přidáme hrášek a česnek, také necháme chvilku restovat a poté zalijeme zeleninovým vývarem. Zhruba 4 až 5 minut povaříme (déle ne, jinak hrášek ztratí svou krásně zelenou barvu). Několik hrášků si vyndáme a necháme stranou na ozdobu. Zeleninu s vývarem rozmixujeme ručním mixerem na hladkou polévku a přidáme do ní smetanu. Polévku ochutíme solí a pepřem, nalijeme na talíře a ozdobíme schovanými hrášky. Podáváme s opečenou bagetkou.
Číst dále »
0 komentářů
21 prosince., 2024
Polévky teplé

Vánoční rybí polévka

Na rybí vývar: ½ kg rybích kostí, kořenová zelenina (např. 1 mrkev, 1 petržel, kousek celerové bulvy), 1 cibule, 6 kuliček černého pepře, 6 kuliček nového koření, 5 bobkových lístků, sůl, 2 l vody Do polévky: 1 mrkev, 1 petržel, kousek celerové bulvy, 1 cibule, kousek másla, trochu hladké mouky, 1 a 1/2 l rybího vývaru (viz výše), 200 g rybího masa (popř. jiker nebo mlíčí), trochu strouhaného muškátového oříšku, sůl, mletý pepř, trochu čerstvé zelené petrželky na ozdobu Na kostičky: 1 rohlík nebo kousek bílé veky, 2 stroužky česneku, kousek másla, sůl
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky