Postup:
Domácí majonéza:
Žloutky si vyklepeme do vysoké nádoby, přidáme hořčici, zalijeme olejem a zakápneme citronovou šťávou. Ponoříme tyčový mixér a pomalu šleháme, dokud hmota není tuhá. Ochutíme solí a pepřem.
Okurkový dip:
Okurku si nastrouháme na co nejjemnější kousky a vymačkáme z ní přebytečnou vodu. Přidáme jogurt a ochutíme olejem, solí a pepřem. Dle chuti zakápneme citronem.
Domácí tatarka:
Nejdříve si připravíme majonézu dle předchozího návodu. Okurku a cibulku si nakrájíme najemno a přidáme k majonéze. Ochutíme solí a pepřem.
Česnekovo-mandarinkový dip:
Prolisujeme si česnek a mandarinku nakrájíme na co nejmenší kousky. Zalijeme zakysanou smetanou a ochutíme solí, pepřem.
Hořčično-medová omáčka:
Hořčici smícháme s medem a ochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme najemno nasekanou petrželku.