500 g filetu z lososa, 1 červená paprika, čerstvý špenát a kopr
Na vývar: 200 ml suchého bílého vína, ½ chemicky neošetřeného citronu, 1 lžíce bílého vinného octa, 2 bobkové listy, 1 celá šalotka, 1 karotka, sůl, čerstvě mletý pepř
Filet z lososa omyjeme, osušíme, nasolíme a vložíme do vyššího pekáče. V hrnci svaříme všechny suroviny na vývar, necháme pozvolna probublávat asi půl hodiny. Hotový vývar scedíme a přelijeme jím připravený filet. Pekáč zakryjeme alobalem a pečeme 45 minut na střední teplotu. Poté rybu vyjmeme z vývaru, zbavíme kůže a podáváme s lehce podušeným špenátem, čerstvým nasekaným koprem a nadrobno nasekanými paprikami. Jako přílohu volíme například čerstvý chléb.