Tipy a rady

Tip na grilování kuřete

Víte jak na to, aby kuřátko z vašeho grilu bylo poměrně rychle hotové, šťavnaté a nevysušené? 

Jak si ogrilovat skvělé kuřátko?

  1. Vtip spočívá v tom, že ještě před samotným grilováním kuře (nebo kuřata) lehce povaříte/ vhodíte do vařící vody. (Pokud byste je vhodili do studené, vznikl by sice chutný bujon, ale z masa by se ve studené vodě vyplavila nejlepší chuť).
  2. Lehce povařená kuřata napíchnete na otočný gril a každé ochutíte jiným způsobem – jedno např. citronem a česnekovou šťávou, jiné kořením na gyros – bude to zajímavé zpestření.
  3. Jako přílohu můžete podávat francouzský chléb: Namazané chleby vložte do grilu nad kuřecí maso a zasypte je sýrem. Přes něj nasypte slunečnicová semínka. Grilujte ještě 2 až 3 minuty, dokud nezačnou chleby hnědnout a těsto na nich bublat.
  4. Podávejte s listy čerstvého salátu.


Zanechte komentář

NEWSLETTER COOP CLUB