Lahodný dezert, který perfektně kombinuje jemnou bílou čokoládu se svěží jahodovou vrstvou.
Sušenky rozdrtíme na drobky, máslo rozpustíme a přilijeme k sušenkám. Směs musí při zmáčknutí držet pohromadě. Vsypeme do dortové formy, kterou si předem na bocích vyložíme potravinovou fólií a na dně pečicím papírem. Sušenkovou směs důkladně a rovnoměrně umačkáme a vložíme vychladit do lednice. Do kastrůlku vlijeme džem, vodu a pozvolna prohřejeme. Poté přisypeme želatinu a přivedeme k varu, ihned poté stáhneme. Polovinu jahodové směsi vlijeme na sušenkovou vrstvu, druhou polovinu prozatím odložíme stranou. Nyní si vyšleháme smetanu do tuha. K té přidáme rozpuštěnou bílou čokoládu a mascarpone. Vymícháme do hladka. Krém rozprostřeme do formy. Jahody umyjeme a pokrájíme na menší kousky. Ty poté vkládáme a lehce vtlačujeme do krému. Nakonec na vrchu zalijeme zbývající polovinou jahodového rozvaru a dáme ideálně přes noc zchladit do lednice.
Vyzkoušejte tento super rychlý recept sestávající pouze ze tří ingrediencí. Výsledkem budete nadšeni!
Zmrzlinu necháme roztát nebo ji na moment strčíme do mikrovlnné trouby, aby se kompletně rozehřála. Poté necháme úplně zchladnout na pokojovou teplotu. V té bychom již měli mít také žloutky. Zašleháme je do rozpuštěné zmrzliny. Směs vlijeme do malých zapékacích formiček a vložíme do větší zapékací mísy. Do mísy vlijeme horkou vodu tak, aby sahala přibližně do poloviny výšky formiček. Takto připravený dezert vložíme asi na35 minut do trouby vyhřáté na 170 °C, dokud povrch lehce nezezlátne a při jemném zahýbání není již tolik tekutý, ale spíše se třese. Vyjmeme, necháme kompletně vychladnout. Poté povrch zasypeme cukrem a pomocí hořáku (popřípadě v troubě pod grilem) zkaramelizujeme a podáváme.
Milujete zmrzlinu, ale chtěli byste mlsat zdravěji? Tak vyzkoušejte mražený jogurt. Požitek je naprosto srovnatelný, zato množství kalorií na jednu porci výrazně nižší.
V mixéru společně rozmixujeme jogurt s banánem nebo jiným oblíbeným ovocem. Přidáme med a likér a ještě jednou promixujeme. Vzniklou směs vlijeme do vhodné nádoby a vložíme na hodinu do mrazáku. Poté vyndáme, promícháme a na další hodinu dáme zpět. Připravíme si skleničky, na dno nasypeme kousky sušenek, čokoládu či další kousky ovoce. Na to poté cukrářským sáčkem nebo lžíci na zmrzlinu naaranžujeme mražený jogurt a můžeme servírovat.
Exotické a lahodné, tak by se přesně dal popsat tento skvostný dezert, který připravíte za pár minut. A bez pečení.
Mango oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Odložíme stranou. Sušenky vložíme do mixéru a rozmixujeme na drobečky. Přidáme kokos a rozpuštěné máslo, promícháme. Šlehačku vyšleháme dotuha, vlijeme kondenzované mléko a zamícháme. Do skleniček dáme na dno asi 1,5cm vrstvu sušenkové směsi a upěchujeme. Navrstvíme asi 2 lžíce šlehačky a zasypeme kostičkami manga. Na ovoce ještě přidáme malý kopeček šlehačky, dáme alespoň na hodinu vychladit a podáváme.