Bazalku či rozmarýn nasekáme na jemno a smícháme v misce společně s olivovým olejem a provensálským kořením. Hermelín vyndáme z obalu a k ruce si připravíme dostatečně velký kus alobalu. Sýr ponoříme do oleje a koření a ze všech stran směsí potřeme. Položíme jej na alobal a navrch poklademe kousky sušených rajčat a piniovými oříšky. Pokapeme ještě trochou směsi oleje a koření, důkladně zabalíme, aby nemohl nikde vytékat, a vložíme na gril. Necháme přibližně 15 minut grilovat.
V misce smícháme olej společně s chilli kořením. Papriku pokrájíme na tenké proužky. Hermelín vyjmeme z obalu, opatrně nařízneme a potřeme směsí oleje a chilli. Vložíme na alobal a navrch navrstvíme proužky papriky, které rovněž pokapeme ještě trochou oleje. Důkladně zabalíme a vložíme přibližně na 15 minut na rozpálený gril.
Olej smícháme s trochou soli a pepře a ve vzniklé směsi obalíme hermelín. Fík pokrájíme na plátky, ořechy na menší kousky. Odtrhneme kus alobalu a hermelín na něj položíme. Plátky fíku zakryjeme celý povrch sýra a posypeme ořechy. Zabalíme, vložíme asi na 15 minut na gril. Jakmile je hermelín hotový, rozbalíme jej a pokapeme medem. Ihned podáváme.